Læsetid: 2 min.

Ny film

26. september 2003


(2. sektion)

*Det hemmelighedsfulde selskab Det kræver en vis ihærdighed at få Alan Moores fremragende tegneserie Det hemmelighedsfulde selskab forvandlet til så aldeles en rædselsfuld film, som det er lykkedes Stephen Norrington. Sean Connery, der spiller en af hovedrollerne. har også produceret filmen og taget afstand fra den. Det kan jeg godt forstå, og samtidig undrer jeg mig over, at han ikke har brugt sin magt til at få en bedre film ud af det – men måske var Connery problemet. Ligesom tegneserien samler filmen en række af Victoria-tidens største romanhelte – Alan Quatermain, Minna Harker, Den usynlige mand, Dr. Jekyll og Mr. Hyde, Kaptajn Nemo – i en slags parallelverden truet af verdenskrig. Men så hører alle ligheder mellem forlæg og film også op. I filmen arbejder den maskerede skurk Fantomet i det skjulte for at bringe verden ud i en profitabel krig, og det er så det hemmelighedsfulde selskabs opgave at stoppe ham. Det fører dem fra London og Paris til Venedig og Mongoliet i en sky af eksplosioner, dårlige effekter og stupiditet. Lad være med at se Det hemmelighedsfulde selskab - gå hellere hen til boghandleren og køb tegneserien. CMC

Det hemmelighedsfulde selskab. Instruktion: Stephen Norrington. Manuskript: James Dale Robinson. Amerikansk (Imperial i København)

Dvd
*De grønne slagtere Den dobbelt-dvd-udgave af Anders Thomas Jensens gale komedie De grønne slagtere er af den solide slags. På disk 1 findes filmen, der handler om slagterne Svend og Bjarne (Mads Mikkelsen og Nikolaj Lie Kaas), som med succes begynder at sælge menneskekød i deres butik. Og den er bestemt et gensyn værd. På disk 2 får man serveret en ordentlig baljefuld ekstramateriale, der går bag om den efter dansk målestok ikke billige produktion. Der er interview med alle nøglepersoner. Fotografen og scenografen fortæller om deres arbejde med instruktøren og det stiliserede univers. Instruktøren fortæller om, hvor ideen til filmen kom fra, og hvordan De grønne slagtere forholder sig til Blinkende lygter. Og skuespillerne fortæller om deres roller, der krævede en del arbejde for ikke kun at fremstå som vilde karikaturer. CMC

De grønne slagtere. Instruktion og manuskript: Anders Thomas Jensen. Region 2. Sandrew Metronome. Kan fås i enhver anstændig dvd-butik

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her