Læsetid: 2 min.

Nye film

5. september 2003


(2. sektion)

*Sinbad Der er fuld knald på effekterne, men historien kan ikke følge med i Dreamworks’ animerede spillefilm, Sinbad. Titlens eventyrer og gavtyv sejler havene tynde i antikkens Grækenland og stæler med arme og ben med sin bande af upolerede slyngler. En dag må han dog følge sit hjerte og ikke sin begærlighed for at redde barndomsvennen Proteus fra den luskede kaosgudinde Eris’ skarpe kløer. Det kommer ikke til at gå stille for sig, og sammen med Sinbad møder vi både søuhyrer og forførende sirener, der alle gør, hvad de kan for at stoppe ham. I en tid, hvor 3d-animation er sagen, kan Sinbad, der har 2d-animerede karakterer på 3d-baggrund, ligne en anakronisme, men faktisk har den meget at byde på. Den blander fermt computeranimerede effekter og heftige kamerature med håndtegnede figurer, og det forbløffer, når de fantastiske væsener og verdener bringes så overbevisende til live. Men historien er simpelthen for slap. Den henvender sig til alle og til ingen, er på én gang for moderne og gammeldags og byder ikke på overraskelser eller reel spænding. Ærgerligt, når det visuelle fungerer. Folkene bag burde have besluttet sig for enten eventyr, action eller komedie i stedet for at prøve at favne det hele. CMC

Sinbad. Instruktion: Tim Johnson og Patrick Gilmore. Manuskript: John Logan. (Palads og CinemaxX i København og utallige biografer i provinsen)

Ny dvd
*Catch Me If You Can Så kom endelig Steven Spielbergs seneste film på dvd, og det i en lækker dobbelt-disc-udgave, hvor disc 2 er helliget ekstramateriale, som går bag om den vellykkede produktion. Catch Me If You Can er baseret på den virkelige historie om teenageren Frank Abagnale jr. (Leonardo DiCaprio), der i 60’ernes USA nåede at udgive sig for pilot, læge og advokat og svindle for adskillige millioner dollars, før han blev fanget af FBI-agenten Carl Hanratty (Tom Hanks). Filmen er instrueret med overskud, godt humør, visuel tæft og en sans for både komedie og drama, og DiCaprio og Hanks spiller op til deres bedste som hinandens absolutte modsætninger. Herlighederne fuldendes med John Williams’ drilske musik. CMC

Catch Me If You Can. Instruktion: Steven Spielberg. Manuskript: Jeff Nathanson. Region 2. Kan fås i enhver god dvd-biks fra den 19. september

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her