Læsetid: 3 min.

Omvendt omvendt Hood

På et år er der stjålet varer for 50 mio. kr. i Magasin, der burde forsøge sig med en plan B i stedet for bare at fyre løs, for der stjæles alligevel ind
30. september 2003

Crazy Days
Tidligere gik man ud for at handle – eller købe ind. De to udtryk er i de senere år blevet fusioneret, så man nu taler om »at handle ind«. Dansklærerforeningen er meget utilfreds med denne udvikling, men folk er ligeglade. De handler ind alligevel.
Det nye er, at de ansatte i butikkerne er begyndt at stjæle ind.
Bevares, der har altid været rapserier, men når de nyeste tal viser, at butiksansatte i Danmark stjæler for godt en mia. om året – eller lige så meget som alle andre indbrudstyve til sammen – er det ikke længere rapserier, men en økonomisk faktor. Alene i Magasin du Nord i København, er der på et år stjålet for cirka 50 mio. kr.
Ledelsens modtræk har indtil videre været at fyre (bortvise) de medarbejdere, som blev grebet med fingrene dybt nede i herreundertøjet.
Metoden har den ulempe, at hvis udviklingen fortsætter, vil der til sidst (worst case) ingen være til at sælge de varer, der er blevet stjålet.

Fyreafdeling
Ok, man siger nok, at de ansatte stjæler, men ikke hvorfor de ansatte stjæler. Der er to muligheder:
1. For at se godt ud en lørdag aften.
2. Fordi personalet ikke ad almindelig vej har kunnet opnå, hvad man opfatter som en passende løn.
Ved at stjæle ind opnår man nemmere et resultat og undgår derved den opslidende mødeaktivitet og det bureaukrati, der normalt følger med overenskomstforhandlinger.
Men hvis ledelsen hele tiden skal gå rundt og fyre, opstår et nyt bureaukrati, som kan resultere i (worst case), at Magasin bliver nødt til at oprette en helt ny fyreafdeling. Det vil i så fald være den mest revolutionerende udvidelse af Magasins aktiviteter siden parfumeafdelingen.

Klækkelig nedgang
Er der et alternativ? Ja, der er.
Man kunne forsøgsvis legalisere tyverierne. Det er ligesom med hash i Pusher Street. Hvis tyverierne alligevel finder sted, så kan man jo ikke stoppe dem.
Til gengæld kan man så sætte de ansatte klækkeligt ned i løn – eller helt afskaffe lønnen som en pengeværdi. De ansatte skal så selv stjæle den ind i form af naturalier. Ikke en omvendt Robin
Hood, men en omvendt ’omvendt Robin Hood’.
Men det skal ikke være sådan, at det bare er et tag-selv-bord. Så kan enhver jo bare gå hen og tage. Nej, man skal fortsat snige sig til at tage, og hvis man pågribes af butiksdetektiverne (flere må ansættes), skal man lægge det tilbage igen i de rette folder.
Ordningen kan animere til, at de ansatte udvikler deres fantasi, og kreativitet er et aktiv i enhver virksomhed.

Hit-and-run
Den lette løsning er selvfølgelig at snige et par herreunderbukser eller en grønthakker ned i privattasken, mens butiksdetektiverne er i færd med at afsløre tyverier andetsteds i forretningen f.eks. i skincare eller i delikatessen. Men det er der ikke meget ved.
En anden let løsning – den, man i engelsk fodbold kalder hit-and-run – er, at man bare stjæler noget og løber ud af butikken alt, hvad man kan.
Nej, det optimale (best case) er, at de ansatte opfinder helt nye tyveriformer, som ingen endnu kan forestille sig.
En sådan ordning kan i bedste fald (best case) få de ansatte til at vågne af deres dvale.

Åbn op
Den dvale, som mange af kunderne har bemærket, at ekspedienterne og ekspeditricerne ofte er hensat i, når kunderne forgæves forsøger at købe en vare f.eks. et joggingsæt eller en æggeprikker. Hvis da ikke ekspeditørerne har gemt sig bag forhænget i et prøverum – under foregivende af at være kunde – i et desperat forsøg på at tænke et filosofisk problem igennem (Heideggers forhold til Spinoza) – eller slet og ret tænke igennem, hvad de skal have på for at se godt ud førstkommende lørdag aften.
Men at iværksætte en sådan ordning kræver en ledelse, der ikke er bange for at åbne op for nytænkning. En talemåde, der for øvrigt er fusioneret af udtrykkene ’åbne’ og ’lukke op’. Dansklærerforeningen har længe været utilfreds, men ledelser er ligeglade. De åbner ikke op alligevel. Til gengæld kan det godt være, at de lige pludselig lukker ned.

*Bjarne Bjørne optræder lejlighedsvis som erhvervsanalytiker i Information

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her