Læsetid: 2 min.

OVERBLIK - KULTUR

27. september 2003


Mike Andersen Årets Bluesnavn
*Ved Copenhagen Blues Festival vel det unge talent den 26-årige sanger og guitarist Mike Andersen modtage prisen spm Årets Danske Bluesnavn. I en pressemeddelelse hedder det om prismodtageren: »En glimrende guitarist og sanger med tydelige rødder i bluesmusikkens traditioner, og på samme tid en fremadskuende og fornyende indstilling til genren, som vil bringe bluesmusikken videre«. Mike Andersen modtog prisen fredag aften i Amager Bio ved en koncert med Otis Grand & The Big Blues Band. cmh

’En kongelig Familie’
*Når opmærksomheden omkring det danske kongehus i disse dage har antaget hidtil ukendte proportioner, skyldes det ikke mindst hin royalt deklarerede forlovelse mellem Frederik og Mary. En dansk tv-serie har dog også gjort sit. I foråret viste DR1 En kongelig Familie – et portræt af den danske kongefamilie og deres europæiske slægtninge. Serien er også populær i udlandet, hvor den er blevet købt af en række lande. 8. november modtager den The Chris Statuette på Columbus International Film & Video Festival i USA. Festivalen er Nordamerikas ældste for dokumentar- og underholdningsprogrammer, hvor 600 af slagsen fra hele verden vurderes. Tilrettelæggerne Anna Lerche og Marcus Mandal ved Nordisk Film har udgivet en bog baseret på tv-serien, der netop har rundet 10.000 solgte eksemplarer og nu kan også fås i engelsk oversættelse. msk

Lotti og Cliff i skøn forening
*Det er næsten for godt til at være sandt. Europas syngende svar på flødeskum og skumfiduser, Helmut Lotti, går på sit nye album Pop Classics in Symphony i skøn duet med selveste Sir Cliff Richard i sangen Danny Boy. Dermed går en drøm i opfyldelse for mangent et smeltende kvindehjerte i fanskaren, der også tæller det mandlige køn, omend i mere begrænset omfang.
Albummet byder også på Lottis fortolkning af Otis Reddings klassiker, Sitting on the Dock of the Bay. Og den lover ikke så lidt: »Jeg kan for eksempel ikke fløjte, Men man kan høre mågerne synge i guitaren. Fløjterne får bølgerne til at skvulpe. Havet bobler i den melodi. Jeg elsker den,« udtaler Lotti.
Helmut Lotti giver til februar fire koncerter i Danmark i henholdsvis København, Ålborg, Århus og Herning. Koncerterne har ry for at være et tilløbsstykke for teenagere over 50. msk

Benspænd og raketbrødre på cph:dox
*NatFilm Festivalen, Det Danske Filminstitut og European Documentary Network er gået sammen om at arrangere en ny, international dokumentarfilmfestival, under navnet cph:dox. Festivalen er den første af sin slags i København og er skåret efter NatFilm-modellen med mere end 70 nye opsigtsvækkende dokumentarfilm på programmet. Der er således lagt op til 10 begivenhedsrige dage, når cph:dox løber af stablen 7.-16. november.
Såvel åbnings- som afslutningspremieren er dansk. Festivalen indledes med Lars von Trier og Jørgen Leths filmsike tvekamp
De fem benspænd og runder af med intet mindre end en verdenspremiere på Rocket Brothers, Kasper Thorstings nærgående musikalske portræt af en dansk storsucces ved navn Kashmir. Forinden vil festivalens to juryer kåre vinderne i henholdsvis hovedkonkurrencen og festivalens særlige Amnesty-program. www.cphdox.dk
msk

Kortest muligt
*Frasier alias Kelsey Grammer overvejer at opgive skuespillet til fordel for politik. Han er republikaner.
*Designerforum Købelystne københavnere kan med fordel lægge vejen fordi Forum, hvor restlagre og kollektionsprøver af designertøj sælges i lørdag og søndag. msk

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her