Læsetid: 3 min.

OVERBLIK - Kultur

18. september 2003


Svensk kunstpris til Michael Elmgreen
*Den danske kunstner Michael Elmgreen modtager 24. september en af de store svenske kunststipendier, som uddeles af Den Edstrandske Stiftelse. Prisen på 400.000 svenske kroner deles med Elmgreens norske samarbejdspartner Ingar Dragset. Af motiveringen lyder: »De har meget egensindigt både i skulpturel form og som performance, ofte med humoren som våben indstiftet en institutionskritik«.
Duoens installationer har turneret i det meste af verden. Hertillands har man inden for de seneste år kunnet se deres værker i Galleri Nicolai Wallner, på Louisiana og Statens Museum for Kunst.
I forbindelse med uddelingen af prisen i Malmø Konsthal, er der fernisering på en udstilling med de honorerede kunstnere. De sidste to er svenskere og arbejder under navnene Johanna Billing og Maria Hedelund. Edstranska Stiftelsens Stipindiater 2003. Til 2. november. msk

Festaftener for varm litteratur
*Aloa har inviteret den indonesiske digter og dramatiker Rendra, de vietnamesiske forfattere Nguyen Huy Thiep og Ho Anh Thau samt den filippinske forfatter og kulturskribent Lakambini Sitoy til Danmark i anledning af Images of Asia. Alle deltager de i arrangementer i København og Århus med oplæsning interviews og musik. Det foregår i morgen kl. 19.30 i Christians Kirke i København, Stavnsholtkirken i Farum på søndag kl. 16. Mandag kl. 19.30 i Dansk Forfatterforenings lokaler på Christianshavn og i Kulturgyngen i Mejlgade i Århus på tirsdag kl. 17. Se detaljer på www.aloa.nu
msk

Manden i sort på DR2
*Verden står i kø for at hylde Johnny Cash, der døde i sidste uge. Senest har Coldplay-forsangeren Chris Martin skrevet en sang til legenden, der ventes udgivet snarest. Nu har også DR2 rodet i nostalgi-arkiverne og fundet en studiekoncert fra TV-Byen i 1971, der siges at have duperet selveste ‘manden i sort’. Her ses Cash i selskab med sin hustru June Carter, The Carter Family og Carl Perkins. Johnny Cash i København byder blandt andet på numre som Because You’re Mine og I’m the Man in Black og vises i morgen kl. 23.30. msk

Blandt verdens bedste
*Svendborg og Omegns Museum er som det eneste danske museum blevet opfordret til at deltage i en international kulturarvskonference i Dubrovnik frem til 23. september. Konferencen er en årligt tilbagevendende begivenhed, hvor museer der har vundet internationale eller nationale priser inden for deres felt mødes.
Svendborg-museet deltager med hjemmesiden www.børnehjem.nu, der vandt en pris som bedste nordiske museumshjemmeside i marts måned på en konference i Helsingborg med deltagelse af 50 nordiske museer. msk

Outlandish – i udland og indland
*Succesen for danske Outlandish vil i øjeblikket ingen ende tage. Gruppen er netop i færd med at indtage Tyskland med singlen Aicha, som har tronet førstepladsen på hitlisterne og stadig er placeret blandt de 20 bedst sælgende singler syd for grænsen.
Når Kelly Rowland 29. september gæster Vega i København er Outlandish minsandten også på plakaten i selskab med pladeaktuelle Solange Knowles. www.billetnet.dk msk

Bøger og brunch på biblioteket
*Det Kongelige Bibliotek indleder på lørdag kl. 11 efterårets brunch og forfatterarrangementer i restaurant søren k. Den første gæst er Hanne Marie Svendsen, der fortæller om sin nye roman Unn fra Stjernestene. Hele herligheden koster 95 kroner. msk

Kortest muligt
*Musikkens Hus Nordjyderne kommer kun til at finansiere mindre end halvdelen af det kommende Musikkens Hus i Aalborg.

Resten kommer fra EU.
*Filmfestival Frem til søndag er der Himalaya på lærredet i
Cafebiograden i Brandts Passage i Odense. msk

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her