Læsetid: 2 min.

Rundtosset af Rundfunk

12. september 2003

Spot
Der hersker tilsyneladende en trend blandt tv-folk med at finde på programtitler til deres ungdomsprogrammer, som lyder lidt af sort (som i pigment) underground. Programtitler, der samtidig skal appellere til retro-nostalgikeren i alle os, som blev reproduceret for sent til rigtig at sanse 1970’erne eller den æstetisk gedulgte opstart på 1980’erne.
En ny generation af gymnasieelever og førsteårs-studerende på de videregående uddannelser, der i dag bobber hår, påfører sig forvaskede eller syntetiske tekstiler og flasher plastørenringe med en – må man formode – historieløs selvfølgelighed. En generation, hvis stylede frontløbere står i skriggul kontrast til de minimalistiske smagspræferencer hos deres ældre søskende, der stadig får opkastfornemmelser ved synet af det dekadente Wham-
look.
Først kom DR’s Boogie TV, og nu står Rundfunk så og banker på bag fjernsynsskærmene i teenageværelserne.
Man kan næsten se det for sig – hvordan produktionsselskabet Koncern TV og TV2’s pubertetsredaktør (Bubber) har siddet og idéudviklet på en titel til ungdomsprogrammet, der ligesom overmatcher den anden public service-konkurrents seersucces med at kopiere MTV fra den ene ende til den anden:
»Vi skal have noget, som signalerer mere kant end Boogie,« har Bubber måske sagt.
»Ja, noget vovet, noget frækt,« har produktionsselskabets direktør så svaret. »Noget overraskende og eksotisk. En af vores unge journalister foreslår Rundfunk. Det lyder lidt tysk på den fede måde og dækker vist over noget med radio. Og så ligger det godt i munden. Rundfunk. Berlin er jo superhot for tiden, og hvem ved? Måske betyder det ligefrem noget på et eller andet afrikansk stammesprog?«
Bubber: »Ja ja ja. På zulu måske, ligesom navnet på vores egen kanal! Det er det, de unge vil have.«
Og sådan blev det. Rundfunk. Gefundenes Fressen, eller hvad man nu engang sagde om den slags pletskud.

Hvad er det så, Rundfunk vil ud over at sjaske reklamer op på byens busser om, hvor lang en teenagers tisser bør være? Ifølge Rundfunks egen programerklæring, henvender programmet sig »Til unge, der vil have indflydelse, input og holdninger – og som ikke gider høre mere ævl.«
I dag dækker de højtravende, omend abstrakte, ambitioner over, at studievejlederen Geo på »sin egen hysteriske måde« fortæller, hvorfor det er så svært at finde den rette uddannelse. Desuden får føljetonen DK på prøve – om to amerikanske udvekslingsstudenters ankomst til og ophold i Danmark – premiere.
I går var den fremragende skuespiller Nicolas Bro i studiet, så måske lykkes det faktisk Rundfunk at sætte DR’s hjernelamme Boogie skakmat. Til trods for det rundtossede navn.

*TV2 på hverdage mellem kl. 17.00-17.30: Rundfunk

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her