Læsetid: 2 min.

Shiraz fra down under

Hjemme kan man godt spendere 150 – 200 kr på en god vin i weekenden. Det er selvfølgelig ærgerligt for restauranterne
5. september 2003

Under proppen
»Det er en trend,« siger de mange steder i branchen. Selv om om vinforbruget er stagneret, så er det vin, der bliver drukket dyrere og bedre. Det hænger også sammen med, at flere og flere vil have god vin til maden. Det er alt for dyrt på danske restauranter. Men hjemme kan man godt spendere 150 – 200 kr på en god vin i weekenden. Det er selvfølgelig ærgerligt for restauranterne, men jeg tror faktisk, at de restauranter som droppede den store avance på vinen ville få rigtig mange kunder.
Hos Magazzino på Emdrupvej på Østerbro i København mærker de, at mange gerne vil købe de lidt dyrere vine. I butikken kan man finde et utroligt flot vinudvalg fra hele verden. Og butikken bugner af italienske specialiteter. Olivenolie, god pasta, dejlig italiensk tun. You name it, og de har det på hylderne.
På vinområdet lod vi det komme an på en prøve i denne uge. Hvad kunne Magazzinos australske vine? Og vi gjorde endog feltet snævrere ved kun at vælge vine lavet af shiraz druer. Det blev en stærk oplevelse.

Margaret River
Vi startede i området omkring Margaret River i det vestlige Australien tæt på Perth, hvor Juniper Estate er en af de mange producenter. En meget dybrød vin, som har mange af shiraz druens karakteristika. Duften er god, og udvikler sig efter en hurtig iltning.
Her er en vin, som er god til lidt tungere mad nu her hvor det begynder at minde lidt om efterår. Men vinen er ikke så tung og ’varm’ som man ofte oplever fra oversøiske områder, der er meget varme. som Juniper Estate Shiraz. Pris 129.-
De to sidste vine i denne uge kommer begge fra Australiens Coonawarra vinområde. Vi er cirka 375 kilometer sydøst for byen Adelaide. Coonawarra har et relativt køligt klima, og det er her man finder de kendte Terra Rossa jorde. Det er en 1,6 kilometer bred og godt 14 kilometer lang strimmel rød porøs jord med en konstant vandforsyning i undergrunden. Her er det faktisk utrolig svært, at lave vinnmarker. Men når først de er plantet, og rødderne er nået ned, så er vinstokkene sikret vand uanset hvordan vejret i øvrigt er.

Punters Corner
De kommer begge fra Punters Corner. Det er to kraftige, og alkoholrige vine. Den ene er topvinen Spartacus fra Punters Corner. Den koster 299 kr, og har lagret på egefade i 18 måneder. Det er en vin, som nogle vil ilte. Men jeg prøvede det med halvdelen af flasken, og undlod med den anden halvdel. Jeg foretrak den halvdel, der ikke var iltet. Vinen vil øvrigt have godt af at ligge nogle år endnu.
Den dyre vin fra Punters Corner har en noget billigere ’lillebror’, som ikke har noget at skamme sige over! Det er efter min mening en mere typisk shiraz vin, som har en god røget smag, en smule lakrids, og en fin duft af stald og lidt læder.

*Punters Corner
Spartacus
Coonawarra, Australien
Reserve Shiraz 2000, 14 procent, 299 kr

*Punters Corner
Coonawarra, Australien
Shiraz, 13 procent, 119 kr

*Juniper Estate
Margaret River, Australien
Shiraz,2000,14,5, 129 kr

*Mojo Wine A/S
Magazzino
Emdrupvej 28 A
2100 København Ø
*info@mojowine.com
nwww.arc.dk

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her