Læsetid: 1 min.

Uruguays sundhedsvæsen strejker

6. september 2003

*26 dage i træk har 4.000 ansatte på Uruguays offentlige hospitaler nedlagt arbejdet med krav om bedre løn. Hovedparten af landets hospitaler er belejret af læger og sygeplejersker, der står over for den konservative regering, som endnu ikke har vendt fire års recession. En krise som dels skyldes problemerne
i nabolandet Argentina. Inflationen har mindsket borgernes købekraft med en sjettedel. Præsident Jorge Battle nægter og truer med at fyre alle, fordi han er bundet af efterårets IMF-aftale, der har sat loft på de offentlige (løn)udgifter.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu