Læsetid: 1 min.

En blomst til fruen

27. oktober 2003

*Arkitekten Frank Gehrys Walt Disney Concert Hall i Los Angeles har, med en del forsinkelse, afholdt sin første koncert. Tiltaget ses som byens chance for at ændre sin kulturelle profil til andet og mere end blot film. Forhåbningen er, at bygningen vil blive et ikon på linje med Gehrys Guggenheim Museum i Bilbao. Initiativet til koncerthuset kom fra Disneys afdøde hustru Lillian, hvis forkærlighed for blomster også har dannet forlæg for bygningsværket. »Jeg viste hende en buket hvide roser, og sagde ’Jeg vil lave en blomst til dig’,« udtaler Gehry.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her