Læsetid: 2 min.

Hundyret,udyret og tv-dyret

25. oktober 2003

Spot
DR kalder sit prime time-dyreprogram i aften Når gorillaen forelsker sig. Programbeskrivelsen mangler ikke charme:
Hangorillaen Samson forelsker sig i den franske gorilla Minnie i Givskud Zoo. Og som der står gengivet i det hormonelle niche-blad Billed-Bladet: »Hormonerne kører rundt i kroppen, men der opstår et lille problem, da de skal ud i haven. Samson tør nemlig ikke gå derud…«
Men nej, dette bliver ikke en seeroplevelse af at være potentiel førstegangsbetragter til en grænseoverskridende kærlighedsaffære i dyrenes verden, for denne udsendelse er en genudsendelse, prime time eller ej. (Fra august 2000. Det røbes, når man banker DR hårdt på brystkassen af den pumpede hjemmeside.)
Mange dyreprogrammer lider af denne genudsendelsesskæbne… Ikke at der er noget i vejen med genudsendelser som sådan – se bare DK4’s udmærkede og konsekvente genudsendelsesprincip; DK4’s dyreflade byder i dag både på Fiskemagasinet Norge og Jagtmagasinet.
Men dyregengangerne nærmest flokkes på DR. I eftermiddag vises Jan Petersens dokumentar om mågefuglene på øen Klægbanken i Ringkøbing Fjord, og senere genudsendes et canadisk program om menneskejagt-hunde. Og så er der naturligvis Kaj og Andrea, der overlever i gamle fjer og nye lån – i aften er det peberkagerne fra Hakkebakkeskoven, der får en dyrevenlig genopvarmer.

Men… Frem for at se på dyr, der opfører sig som mennesker, kunne det måske være sjovere at se på mennesker, der afslører deres indre dyr. Så når håndboldkampen mellem Danmark og Norge er overstået med sine yndefulde østrogener og blotlagte lårbasser – og tandhalse – vil det antageligt være en befrielse at opleve fire gale skuespillere som både hundyr og handyr og udyr – nemlig TV 2-reprisen af Hjørring Revyen Ren Galskab fra 2001.
Her kaster skuespillerne Ina-Miriam Rosenbaum, Lise-Lotte Norup, Jesper Vigant og Hans Holtegaard sig over tidens særheder – til glæde for os, der ikke nåede nordenfjords i tide. Efter revyen fik Ina-Miriam Rosenbaum en Reumert for sin præcise galskab og for at skabe »et univers, hvor menneskenes små og store kampe for at overleve livets fortrædeligheder med ret ryg serveres med stort engagement og professionalisme«.
Hos Rosenbaum & Co. er det dog ikke dyre-dyr det hele. Også det tidskorrekte tv-dyr Big Brother vil dukke op i Hjørring. Hormon-afbalanceret, formodentlig.

*DR kl. 13.10-14: Klægbanken, mågernes ø (G)
*DR kl. 14-14.30: Hunde på job (G)
*DR kl. 19.30-20: Når gorillaen forelsker sig (G)
*TV2 kl. 23.20-0.20: Hjørring Revyen 2001

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu