Læsetid: 1 min.

Kan anbefales...

18. oktober 2003


Film
Japòn
*Film kan bruges til at komme tættere på og trænge dybere ned i den omgivende verden, det gør Carlos Reygadas smukt med sin eksistentielle debutfilm Japòn, der har fået den danske undertitel »tilbage til livet.« Reygadas film ligger milevidt fra de senere års mexicanske filmhits med sin kunstneriske frem for dramatiske tilgang til fortællingen og instruktørens forsøg på at forene sit livssyn med sine store filmambitioner.
En filmisk oplevelse fra en markant og moden debutant. novrup

Bog
Ida Jessen
*Måske man bør opfatte bogen ligesom det berømte synsbedrag i Palazzo Spada: Når man kigger ind over gården, ser det ud, som om den modsatte fløj fortoner sig mod en statue langt borte. Men ude i gården, kan man se, at det hele var en leg med perspektiv. Man er tilbage igen, men verden virker lidt mere porøs. En tilsvarende effekt frembringer Jessens bog. Kærligheden, bliver på én gang mystisk og dyrebart konkret./esnI

Ida Jessen: Foxy Lady I-V. Ilstreret af C. Thau-Jensen. Gyldendal.

Musik
Van Morrison
*Det nogle-og-tredivte album fra nordireren med den aldrig størknende poetiske åre og det vilde, men misantropiske sind. Nu debuterer han på estimerede Blue Note. På høje tid. Jazzen har altid været hans ekkorum, og er det også her med revitaliseringer af bl.a. »Saint James Infirmary,« men også selvbiografiske, branchekritiske sange, der ikke længere satser på at påkalde druiderne, men ’bare’ får soul til at rime på rock. Marvin Gaye er død, men Van Morrison fører arven videre. Hør bare »Get On With The Show.«tobi

What’s Wrong With This Picture. Blue Note/EMI.

Udstilling
Hammershøj på ny
*Hammershøi indfangede et køligt og tidløst København i sine malerier af byen for 100 år siden. Nu vises de side om side med en ny serie fotografier skabt af arkitekturfotografen Jens Lindhe. Samspillet sætter Hammershøi og København i nyt og spændene lys. I forbindelse med udstillingen udkommer Bente Scavenius’ Hammershøis København. /nt
Kunstforeningen, Gammel Strand 48, København K. Til den 21. dec.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her