Læsetid: 1 min.

Kan anbefales...

4. oktober 2003


Film
*To ryk og en aflevering
Aage Rais-Nordentoft skildrer det seje og sårbare teenageliv i den kedelige forstad med en blanding af fascination, følsomhed og humopristisk distance. 2 ryk og en aflevering vinder ens sympati med sin kejtede, århusianske charme og sammenlignet med Regner Grastens 1950’er-nostalgiske Kærlighed ved første hik har Aage Rais-Nordentofts ungdomsfilm bragt os 30 år frem. Lamme Lystrup er måske ikke Fucking Åmål, men det er et skridt i den rigtige retning. CC

’2 ryk og en aflevering’ fik premiere fredag

Bøger
*Martin Amis: Koba den frygtede
I forsøg på at forstå sin fars kommunistiske sympatier har den bristiske forfatter Martin Amis begået den foruroligende og vedkommende Koba den frygtede. I et polemisk anslag og en tiltider mesterlig tone, der veksler mellem raseri og det tørt underspillede, skildrer Koba Stalintidens terror. Bogen er endt som en forbløffende blanding af memoir og politisk diskurs. Den er yderst læseværdig, indimellem vittig og konstant foruroligende. vorm

288 s, 329 kr. Lindhart og Ringhof

Musik
*The Byrds
I 1968 var det som om hippierne styrede verden. Det var løgn. Der var gået noget forud og der foregik en masse ved siden af. Ikke mindst musikalsk. Paradoksalt var det af epokens toneangivende bands, der gjorde opmærksom på det. Da The Byrds udgav Sweetheart of the rodeo blev det et kommerciel flop, og kritikerne anede ikke, hvad de skulle mene om denne forelskede fusion mellem rock og ærkecountry. I dag er pladen en klassiker, som nu er luksusdigitaliseret. Der er masser af blues i en banjo.
tobi

Sweetheart of the rodeo.
Sony Legacy

Udstilling
*Gruppen, sådan set...
Odense Foto Triennale debuterede for tre år siden, og i år det blevet til hele Fyns Festival for Fotografi: 30 udstillinger fordelt på 18 fynske destinationer – fra Svendborg til Bogense.
Festivalen samles under overskriften ’Gruppen, sådan set...’ – og det gennemgående tema er fællesskabets betingelse efter utopierne. Frit fortolket, naturligvis, af de deltagende kunstnere. /nt

Odense Foto Triennale – hele oktober. Se programmet på www.brandts.dk/oft

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her