Læsetid: 2 min.

Kritik af Venstretop i sexsag

Venstres hurtige håndtering af Anders Møller-sagen udsat for hård advokatkritik
23. oktober 2003

Der var drøje hug både til Folketingets formand, Christian Mejdahl (V), og til Venstres partisekretær Jens Skipper Rasmussen fra Anders Møllers advokat under sagens tredje retsmøde.
Ifølge advokat Peter Herskind havde partisekretæren på mindre end en uge i august sidste år således gjort sig »til dommer i sagen« ved at acceptere 30.000 kr. i erstatning til Møllers sekretær, der havde anklaget den nyvalgte
V-politiker for sexchikane.
Det fik Møller først at vide af Rasmussen, da Møller i oktober sad på et hotelværelse i New York, mens sagen rullede i de danske medier.
Og dav. formand for Venstres folketingsgruppe, Mejdahl, havde fejlagtigt udtalt sig, som om han var arbejdsgiver for sekretæren og derfor i stand til at indgå forlig, selv om det af sekretærens ansættelseskontrakt fremgik, at hun var personligt ansat af Anders Møller. Siden har Venstre da også ændret sine ansættelseskontrakter, påpegede Herskind.
Fra starten var det med til at give sagen »et meget uheldigt forløb« for Møller, sagde Herskind, der mente, at Mejdahl og Venstre havde håndteret sagen »katastrofalt«
»Det er skidt for den måde, han (Mejdahl) ønsker at blive opfattet på,« sagde Herskind og trak sagens punkter op:
*Sekretærens ændrede ordvalg, da hun samme aften fortalte Mejdahl, hvad der var sket på Møllers kontor. I stedet for udtrykket one night stand, som ifølge Møller blev sagt i forbindelse med en diskussion om en film om utroskab, fortalte sekretæren, at Møller havde spurgt, om hun ville i seng med ham. Det var forkert, men det gav »ekstra pondus« til hendes anklage. I det mindste kunne hun have gengivet Møllers ord og sagt, at hun forstod det som opfordring til sex.
*Ved at nægte at mødes med Møller og Mejdahl, som denne straks foreslog, havde sekretæren effektivt forhindret sandheden i at komme frem og afskåret Møller fra at tale sin sag. Derfor anede Møller intet om, at hun over for Mejdahl havde nævnt et tilbud om samleje. Det fik Møller først at vide under mandagens retsmøde.
*Ifølge Herskind »havde det formodningen imod sig«, at Møller ville udsætte sin sekretær for sexchikane samme dag, hvor han erklærede sin ringforlovelse med sin kæreste.
*At sekretæren havde bestilt og ophængt en plakat med et samlejemotiv, harmonerede dårligt med, at hun ifølge sin egen forklaring i netop samme periode gjorde alt for at afvise tilnærmelser. Ikke at plakaten skulle opfattes som en invitation, understregede Herskind, men hvorfor havde hun ikke fjernet den, hvis stemningen angiveligt var så lummer, at hun hver morgen havde problemer med sit tøjvalg?
*I forhold til de beskrevne episoder (f.eks. knus og kram), var der ikke uenighed om, hvad der var foregået, kun om tolkningen og sammenhængen. Næste retsmøde er onsdag den 5. november, hvor sekretærens advokat skal procedere.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her