Læsetid: 2 min.

Nye dvd’er

17. oktober 2003


(2. sektion)

*Hvem snørede Roger Rabbit? Hvad nu hvis alle de tegnefilmkarakterer, vi ser i tegnefilm, levede side om side med menneskene i Hollywood? Det er præmissen for Robert Zemeckis’ underholdende og opfindsomme Hvem snørede Roger Rabbit? Vi møder både Dumbo, figurer fra Fantasia og Betty Boop og oplever Anders And og Daffy Duck optræde sammen for første gang. Men filmens egentlige hovedperson er den forhutlede privatdetektiv Eddie Valiant (Bob Hoskins), der i 30’ernes Hollywood skal opklare, hvem det er, der prøver at hænge den animerede filmstjerne Roger Rabbit op på mordet på Marvin Acme, ejeren af Toon Town, hvor alle filmbyens tegnefilmfigurer bor. Men det er nemmere sagt end gjort, når den dæmoniske dommer Doom og Rogers sexede kone, natklubsangerinden Jessica, blander sig. Der er knald på handlingen i filmen, som meget overbevisende bringer mennesker og tegnefilmfigurer sammen i sit kulørte univers og lader sig inspirere af alt fra Tom & Jerry til Disney. Dvd-udgaven af filmen er forsynet med en del ekstramateriale, som går bag kameraet. CMC

Hvem snørede Roger Rabbit? Instruktion: Robert Zemeckis. Manuskript: Jeffrey Price og Peter Seaman. Region 2. Buena Vista

*The Nightmare Before Christmas Tim Burton fik ideen og designede universet og figurerne. Henry Selick instruerede. Og Danny Elfman skrev musikken og sangene til denne usædvanlige musical og milepæl inden for stop motion-animation, som nu endelig er kommet på dansk dvd. Kongen af Halloween Town, Jack Skellington, er deprimeret over hvert år at skulle lave det samme på Halloween, nemlig skræmme folk fra vid og sans, og da han ved et tilfælde havner i Christmas Town, får han pludselig den skøre idé, at han vil være julemand og sammen med de andre beboere i Halloween Town give verden en uforglemmelig jul. Det bliver ganske vist uforglemmeligt, men ikke på den måde, som Jack havde forestillet sig. Der er så meget sjæl, charme, musikalitet og humor i Nightmare, at man ikke kan undgå at lade sig rive med. Ekstramaterialet er også fantastisk med blandt andet to af Burtons sjældent sete, tidlige kortfilm, Vincent og Frankenweenie. CMC

The Nightmare Before Christmas. Instruktion: Henry Selick. Manuskript: Caroline Thompson. Region 2. Buena Vista

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her