Læsetid: 2 min.

OVERBLIK - Kultur

14. oktober 2003


Nye magasiner til Ribe
*Den antikvariske Samling i Ribe har arbejdet med tanken om at bygge en helt ny magasinbygning siden 1998. I 2002 genemførtes ved hjælp af VELUX Fonden et grundigt forstudie vedrørende en ny magasinbygning efter de nye principper for passiv klimatisering, der både giver de bedste opbevaringsbetingelser for de museale genstande og den billigste drift. Efter dette forstudie rummer projektbeskrivelsen ikke alene magasinbygningen, men også overførslen af af den museale registrering til digital form.
Nu har VELUX Fonden bevilget Den antikvariske Samling 20.200.000 kroner til bygning af et nyt magasin. Bevillingen er givet til bygningen af det nye magasin, men »Bestyrelsen forudsætter, at der opnås passende tilsagn fra anden side til dækning af det samlede budget; herunder EDB-løsningen og overflytningen,« lyder det af pressemeddelelsen.msk

Steppeulven slår til igen
*Foreningen af Danske Musikkritikere består i øjeblikket af 20 anmeldere i dansk dagspresse. De har sammen taget initiativ til en kritikerpris, Steppeulven, der blev uddelt for første gang i januar 2003 som modstykke til branchens
kommercielle Danish Music Award.
I forhold til første prisuddeling er der tilføjet to nye kategorier til den kommende: Årets Producer samt Pionér-prisen – en særpris som gives til en dansk kunstner, der har haft en særlig betydning for tilblivelsen af dansk rock. Hermed uddeles der i alt 12 Steppeulve i 2004.
Prisfesten finder sted fredag 30. januar i Store Vega i København.
Musikprogrammet offentliggøres sammen med årets nomineringer i begyndelsen af december, hvor også publikumsbilletter BilletNet.msk

Priser på Cosmic Zoom filmfestival
*Priserne ved årets Cosmic Zoom, filmfestival for dansk og international undergrund, blev uddelt søndag aften. En jury bestående af animator Gunnar Wille, instruktør og billedkunstner Jytte Rex, filmmand Anders Morgenthaler og instruktør Heidi Maria Faisst tildelte Cecilie Rosdahls Elena, specialprisen. Prisen for ‘Bedste kortfilm’ gik til Bo Mikkelsens Brændende kærlighed, mens ’Bedste animationsfilm’ tilfaldt Christina Galán for Frk. Morgenhår. Publikumsprisen gik til Frank Piasechi Poulsen for Overvågning og A Minds I af Lars Pedersen fik prisen for bedste idé. Special Mention gik til Sarge, Happy Birthday Sarge af Xonatan Bereskin og Jacob Wellendorfs Febris, Mr. Klein.

Kortest muligt
*Emmy DR’s søndagsdrama Nikolaj og Julie er blevet nomineret til International Emmy Award 2003, der finder sted i New York 24. november.
*Pris I aften offentliggøres vinderen af den litterære Man-Booker pris i British Museum. msk

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her