Læsetid: 3 min.

OVERBLIK - KULTUR

7. oktober 2003

Kampmann på vej i biografen
*Den 17. december 2004 er der biografpremiere på helaftensfilmen Familien Gregersen, der er baseret på romanserien af Christian Kampmann, der døde i 1988. Det oplyser producenten Regner Grasten, som står bag filmen, til Ritzau. Optagelserne indledes i slutningen af marts og ventes at strække sig over tre måneder. Filmens budget er fastsat til mellem 25 og 30 millioner kroner.
Familien Gregersen er bygget over romanerne Visse hensyn, Faste forhold, Rene linier og Andre måder (1973-75) og instrueres af Charlotte Sachs Bostrup. Som noget helt nyt kan den fire timer lange film ses samlet med pause eller som to enkeltfilm af mere normal varighed. Rollelisten besættes primært af unge, forholdsvis ukendte skuespillere, men er endnu ikke komplet. msk

Pris til Islands Brygge
*Det er ikke kun de lokale på ’Bryggen’ og de øvrige københavnere, der er strømmet til havnebassinet i løbet af sommeren, der har fået øje på Islands Brygges kvalitet og charme.
Den omfattende byfornyelse af havnekvarteret i København blev i går hædret med Byplanprisen 2003. Af juryens motivering lød blandt andet, at »Islands Brygge med Havneparken, Havnestaden og byfornyelsen i øvrigt tegner til at blive et af Københavns mest spændende bykvarterer«.
Overborgmester Jens Kramer Mikkelsen (S) modtog prisen på vegne af Københavns Kommune og beboerne på Islands Brugge samt Østasiatisk Kompagni og PLH Arkitekter. msk

Litteraturprisen Dinamarca
*I år uddeles litteraturprisen Dinamarca for første gang. Prisen er indstiftet på initiativ af den Spanske Ambassasade i København i samarbejde med de Latinamerikanske Ambassader og præmierer det bedste skønlitterære værk, hvis originalsprog er spansk, og som er oversat til dansk. Formålet er at fremme den spansksprogede litteratur og tilskynde oversættelse af den til dansk.
Prisen tildeles den spanske forfatter Antonio Muñoz Molina for romanen SEFARAD, der er udgivet i Danmark af Gyldendal. På dansk er desuden udkommet Vinteren i Lissabon, Mørkets herre og Fuldmåne af forfatteren, der vil være til stede ved overrækkelsen 16. oktober i København. msk

Kronprinsen og Kunstforeningen
*Kronprins Frederik har påtaget sig hvervet som protektor for Kunstforeningen i København og træder dermed i sin mormor Dronning Ingrids fodspor. »For Kunstforeningen er det et fornemt klap på skulderen, og jeg er sikker på, at det vil være til stor inspiration for vores institution,« udtaler Kunstforeningens direktør Helle Behrndt i en pressemeddelelse. msk

Dansk drama opføres i Frankrig
*Forfatteren Jens Smærup Sørensens nutidsdrama Det eftersøgte barn skal opføres på Théâte du Loup i Nantes i Frankrig under titlen, L’enfant recherché. Stykket har premiere 25. november og vil blive opført frem til jul. Det er udkommet på Forlaget DRAMA. msk

Bowie i de sene timer
*I aften indleder David Bowie sin kommende Europaturné med en (længe udsolgt) koncert i Forum i København. For de, der måtte gå forgæves i kampen om en billet til foretagendet, er der trøst at hente via DR2’s sendeflade de kommende dage. Således kan Bowie ses i samtale med filminstruktøren Thomas Vinterberg i udsendelsen Hr. Vinterberg & Mr. Bowie i aften kl. 23.30. Den 9. oktober sendes filmen Merry Christmas, Mr. Lawrence fra 1983, der er instrueret af Nagisa Oshima med Bowie på rollelisten kl. 23. Endelig sendes den 10. oktober portrættet David Bowie – rockens kamæleon kl. 23.30.msk

Kortest muligt
*Filmpris Jannik Hastrups Drengen der ville gøre det umulige vandt Prisen For Bedste Nordiske Spillefilm ved afslutningen af New Nordic Children’s Film under børnefilfestivalen BUSTER.
*Nationalmuseet I dag står Museumshøjskolen bag et arrangement på Nationalmuseet med fem forelæsninger om opdagelsesrejser og kulturarv.
nOdense Bymuseet Møntergården holder særudstilling frem til 17. oktober, om Odense Havn og Kanal gennem 200 år.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu