Læsetid: 2 min.

OVERBLIK - KULTUR

1. oktober 2003


Millioner til kulturarv
*Regeringen er parat til at skyde op mod 400 millioner kroner i en sikring af kulturarven over de næste 10 år. Dertil kommer et trecifret millionbeløb til bygning af blandt andet rigsarkiv og nye magasinbygninger til de store museer og biblioteker. Det oplyser kulturminister Brian Mikkelsen (K) til Ritzau. Kulturministeren understreger, at der er tale om »nye penge,« der tages fra Finansministeriets pulje til særlige initiativer. Brian Mikkelsen præsenterede den første del af regeringens plan til sikring af kulturarven i går, mens andel del, der omhandler Rigsarkivet, forventes offentliggjort efter et ordførermøde i dag.
Konkret kan Det Kongelige Bibliotek se frem til en længe ønsket magasintilbygning samt en udbygning af læsesalen. Det samme gælder for Statsbiblioteket i Århus og Nationalmuseet. Som noget helt nyt er regeringen på vej med en lovændring, der skal sikre, at også de elektroniske medier bevares for eftertiden. msk

Danske bands hitter på MTV
*MTV Europe Music Awards sendes direkte torsdag 6. november kl. 21 fra Edinburgh. Ud af de fem nominerede i kategorien ’Best Nordic Act’ finder man hele tre danske bands, Kashmir, Outlandish og Junior Senior, der også er nomineret i ’Bedst Dance’ kategorien.
De andre nordiske repræsentanter er svenske The Cardigans og finske The Rasmus, mens islandske Sigur Rós er nomineret for bedste video. Sidste års nordiske vindere var svenske Kent og norske Röyksopp.
På den internationale scene, er det i særdeleshed navne som Justin Timberlake, Christina Aguilera, The White Stripes og Kylie Minougue, der dominerer.
De nordiske seere kan få indflydelse på afstemningen på www.mtve.com/ema. msk

Nobelprisen i litteratur 2003
*Det Svenske Akademi offentliggøre i morgen kl. 13, hvem der modtager årets Nobelpris i litteratur.
Årets prissum for Nobelprisen i henholdsvis kemi, fysik, fysiologi eller medicin, litteratur og fred er på 10 millioner svenske kroner. Sidste års modtager af Nobelprisen i litteratur var den ungarnske forfatter Imre Kertész. msk

Kortest muligt
*Arkitekturens dag Det meste af verden sætter i dag fokus på arkitektur.
*Fotografifestival I dag åbner Odense fototrienanale – Fyns Festival for Fotografi, der omfatter 25 udstillinger fordelt på 15 destinationer.
*Bioteknologi – og Etik under denne overskrift taler dr.theol. Peter Kemp, der er professor i filosofi ved Danmarks pædagogiske Universitet i aften kl. 19.30 i Vangede Kirke.msk

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her