Læsetid: 2 min.

Polakkerne har fået øje på Danmark

En årlig vækst på 20 procent i antallet af polske turister i Danmark vidner om et stort potentiale i den polske middelklasse, vurderer Danmarks Turistråd
16. oktober 2003

Mens statsminister Anders Fogh Rasmussen og Polens præsident Aleksander Kwasniewski tidligere på ugen diskuterede den betydelige samhandel over Østersøen og polske arbejderes antal og status i Danmark efter EU-udvidelsen, viser de øgede forbindelser mellem Danmark og Polen sig også på et helt tredje punkt: Turismen.
Danskerne har i mange år taget til Polen på ferie, men nu er polakkerne også ved at få øjnene op for Danmark som turistmål.
Sidste år var der således næsten 80.ooo polske overnatninger på danske campingpladser, hoteller, feriecentre og vandrerhjem. En stigning på 20 procent i forhold til året før.
»Det er helt klart, at der ligger et stort potentiale i den polske middelklasse. 10 millioner polakker, en fjerdedel af befolkningen, har jo en levestandard som vores,« siger Karim Nielsen, marketingschef i Danmarks Turistråd. Rådet, der netop har afsluttet en stor workshop i Polen, forventer at antallet af overnatninger om syv-ti år vil være oppe på 300.000, hvilket vil gøre polakkerne til et lige så stort ’marked’ som briterne. Turister fra Storbritannien ligger på femtepladsen på hitlisten over, hvilke turister som står for overnatningerne i Danmark. Tyske turister topper listen.
»Der kommer til at gå lidt tid, fordi polakkerne endnu er mest til charterture og ikke i samme grad som i Vesteuropa er mentalt indstillet på at tage f.eks. en hurtig beslutning om en lang weekend i København. Men den mentale udvikling går hurtigere i Østeuropa end den udvikling, vi selv var igennem, da vi skiftede fra charterturisme til mere individuel turisme,« siger Karim Nielsen.
Han tilføjer, at selv om de polske turister allerede i dag som oftest kommer i egen bil, så er det ikke udtryk for spontanitet.
»Det er som oftest ret planlagt, når de kommer,« siger Karim Nielsen og henviser til, at åbningen af endnu en dansk-polsk færgerute sidste år – mellem København og Gdansk – har sin store andel i æren for stigningen.
Det er fortrinsvis Bornholm, Sjælland og Lolland-Falster, som nyder godt af den stigende polske turisme.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her