Læsetid: 1 min.

Sydneys vartegn fylder 30 år

21. oktober 2003

I går fyldte Jørn Utzons operahus i Sydney 30 år. Jubilæet blev i weekenden markeret med opera, ballet, rytmisk musik og prominente personligheder i den spektakulære bygning. Men bygningsværkets skaber udeblev. Jørn Utzon har ikke sat sine ben i Australien, siden han i 1966 røg uklar med regeringen i New South Wales om indretningen af operahuset. I 1999 indvilligede han dog i at samarbejde med sin søn Jan og den australske arkitekt Richard Johnson om en tiltrængt modernisering af bygningens indre. Projektet er stadig under udarbejdelse.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her