Læsetid: 2 min.

Tv-terapi med Dr. Phil

29. oktober 2003

Spot
Alle taler om ham – sådan føles det i hvert fald. Både gode venner og min mor er begyndt at tale om Dr. Phil, den midaldrende amerikanske hjælp-til-selvhjælps-psykolog, der nu i nogen tid har hjemsøgt de danske tv-kanaler om formiddagen.
Jeg kender ikke så meget til ham – han er halvskaldet og har et solidt overskæg – men jeg ved, at han begyndte som hus-terapeut i talkshow-dronningen over dem alle, Oprah Winfreys daglige tv-show, hvor han gav gode råd om, hvordan man fik sex- og samlivet og meget andet til at fungere. Og Oprah er et godt udstillingsvindue, vil man gøre karriere, takket være de millioner af husmødre, der hver dag sidder klinet til skærmen og suger til sig af hendes visdomsord.
Så nu har Dr. Phil fået sit eget daglige tv-program, Dr. Phil – det fik han faktisk sidste år – hvor han giver gode råd om, hvordan man får sex- og samlivet og meget andet til at fungere. I øvrigt har han også – hvilket trods alt er en smule inspireret – gæsteoptrådt som sig selv i komedieserien Frasier, hvor han sikkert gav seriens hovedperson, radiopsykiateren Frasier Crane (Kelsey Grammar), gode råd om, hvordan han skal give gode råd.

Dr. Phil hedder egentlig Dr. Phillip C. McGraw og er født den 1. september 1950 i Texas, hvor han stadig bor. Ifølge mine oplysninger fik han sin doktorgrad i psykologi på North Texas University og stiftede i 1980 et firma, der hedder Courtroom Sciences, CSI, og som rådgiver store virksomheder verden over i personalehåndtering. Desuden holder han seminarer for almindelige mennesker i livsstrategier og i, hvordan man når sine mål.
Ud over sit tv-show skriver Dr. Phil hver måned en samlivsklumme i Oprah Winfreys magasin, O, hvilket han sikkert også er god til, da han har fire søstre, har været gift to gange og har to, efterhånden voksne sønner.
Både min mor og de af mine venner, som ser Dr. Phil, siger, at han er god, og at han siger mange rigtige ting, som man rent faktisk kan bruge til noget. Det er ikke umuligt, men jeg har endnu kun oplevet ham i glimt hos Oprah Winfrey, hvor hans råd altid har forekommet mig lidt for nemme på den der kække, bedrevidende facon, som bare er så irriterende.
Men det skal selvfølgelig ikke forhindre hverken mine venner eller min mor i at se Dr. Phil.

*Dr. Phil, afsnit 135, TV3 13.10-14.05
*Dr. Phil, afsnit 66, 3+ 16.05-17.00

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her