En stor gruppe af de 135 unge, der i september forlod den muslimske organisation Minhaj ul-Quran i protest mod manglende demokratisk indflydelse, har nu taget initiativ til dannelsen af en ny forening, Muslimer i Dialog.
»Vores arbejde vil ligge i at skabe en dialog med det omkringliggende samfund, både det danske og det muslimske. Folk vil høre meget om foreningen og dens aktiviteter i den nærmeste fremtid,« forklarer Noman Malik, som er én af initiativtagerne til foreningen.
Øget dialog
Talskvinde og bestyrelsesmedlem i Muslimer i Dialog Sultana Baig, 27 år, uddyber:
»Det er en forening for og med unge mennesker i Danmark. Vi kommer nok aldrig ud over, at vores forening har pakistansk dominans, men formålet er at skabe bedre integration. Det vil også sige øget dialog mellem muslimer med forskellig etnisk baggrund som mellem tyrkere og pakistanere men også mellem de unge og førstegenerationsindvandrerne med deres mere gammeldags holdninger. Og selvfølgelig til det omgivende danske samfund,« siger hun.
Bedre integration
Sultana Baig, der i det civile liv er jurist i Integrationsministeriet understreger, at den nye forening stadig er i opstartsfasen. Yderligere har den aktuelle travle ramadan yderligere lagt lidt låg over langtidsplanlægningen af aktiviteter.
»Men vi har planer om studiekredsmøder, debataftener og at holde religiøse festligheder sammen,« forklarer bestyrelsesmedlem Sultana Baig.
Aktuelt anslås medlemstallet i Muslimer i Dialog til lige under 100 unge muslimer, som gerne vil bruge foreningen som ramme for at skabe en bedre social integration.
Blandt andet vil man gerne arbejde for at gøre det lettere for børn og ældre med anden etnisk baggrund at gebærde sig i det danske samfund.