Læsetid: 2 min.

Det ville glæde mig at høre

1. november 2003

Stetoskop
Det er måske ikke lige stedet at indrømme det, men hvad pokker... Jeg hører kun radio, når jeg tilfældigvis falder over noget, som kunne være interessant. Det der med ligefrem at opsøge mediet eller tænde for boomboksen uden anledning har aldrig været mig, og derfor falder det mig heller ikke let at skrive denne spalte.
Jeg har fået at vide, at »det er ligesom en Spot, bare om radio,« men når man hører så lidt radio, som jeg gør, så efterlader det én lidt på Herrens Mark.
Mulighederne er selvfølgelig mange og varierede: Jeg kunne skrive om PopFM, P3, The Voice, NRG og alle de andre fjollede musikkanaler, som jeg er tvangsindlagt til at høre, når jeg kører i taxa i København. Blandt unge chauffører er de kanaler bare det helt store hit.
Eller jeg kunne skrive om P4, DR’s regionale stedbarn, der især er populær blandt taxachauffører fra Vestegnen, som hér både kan fornøje sig med quizzen Danmarksmester og høre trafikmeldinger fra Storkøbenhavn. Lærerigt og praktisk på samme tid.
Jeg kunne også vælge at skrive om de programmer, jeg ville høre, hvis jeg nu havde tænkt mig at bruge denne lørdag på at gøre mig uvenner med min dvd-afspillers fjernbetjening og kun høre radio. I sådan en situation ville jeg nok holde mig til P1 og P2. Og hvis jeg nu bare skulle kaste mig ud i det, så tror jeg, at jeg ville begynde kl. 9.10 på P2 med Toner i tårnet, hvor Svend Rastrup Andersen, får besøg af jazzbasunisten Erling Kroner i studiet i toppen af Radiohusets tårn. Det er et af den slags hygge-programmer, hvor værten stiller spørgsmål, og gæsten spiller yndlingsmusik. Det kunne godt gå hen og blive interessant, for Kroner har jo spillet med gudoghvermand i det meste af verden.
Toner i tårnet varer til ca. 10.30, og så ville jeg hvile ørerne en halv times tid, inden jeg kl. 11.00 slog over på P1 for at lytte til en genudsendelse af fredagens Orientering – »det daglige magasin om samspillet mellem danske, europæiske og globale samfundsforhold og indenrigs- og kulturpolitik,« som der står på DR’s hjemmeside. Kl. 12.20 kunne jeg så godt finde på at liste tilbage til P2 og Stardust med Finn Kragerup, som spiller evergreens. Og så ville det ellers gå slag i slag resten af eftermiddagen: Kl. 13.01 på P2 er der bogprogram, Alfabet, og kl. 15.oo på samme kanal filmprogram, Filmland, og da jeg både læser bøger og ser film, ville jeg sikkert få noget ud af begge programmer.
Indimellem, kl. 14.00 på P1, er der radiodoku. – som supplerer en tv-doku. sendt på DR forleden – om direktører, der får alt for meget i løn. Og endelig kl. 16.00 på P1 ville jeg høre radiomontagen Små heste i skarpt trav, der handler om »om hverdagsliv og handicap på Danmarks mindste pony- travbane.«
Og så ville det vist også være blevet tid til at slappe af med lidt tv.

*DR’s P1 og P2 det meste af dagen

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her