Læsetid: 1 min.

Inspiration i bløddyrenes hydraulik

28. november 2003

*Professor Garth Chapman forenede som en af de første i 1958 zoologi
og botanik i en afdeling for biologi ved London University. Det var med den tanke, som siden har vist sig så succesfuld – at kombinere flere videnskabelige discipliner fysiologi, kemi, biokemi og matematik. Chapman havde længe studeret mange forskellige bløddyr og undret sig over, hvordan de opretholdt en fast struktur som støtte til muskulaturen uden et indre eller ydre skelet. Med hjælp fra flere discipliner viste han, at dyrene opretholdt tryk på deres indre væsker som et slags hydrostatisk skelet i stedet.
Chapman, der blev 86 år, huskes som en utrolig belæst, salomonsk og fremsynet leder, der etablerede biologiafdelingen på verdenskortet.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her