Læsetid: 1 min.

Kan anbefales...

1. november 2003


Film
Bloody Sunday
*Militæret skyder med skarpt, og paniske demonstranter løber for livet. Vi er i Derry i Nordirland. Året er 1972. Konflikten mellem katolikker og protestanter raser. Instruktøren Paul Greengrass har rekonstrueret Sunday, bloody, Sunday, som U2 synger i deres berømte rockhymne om tragedien, hvor det britiske militær åbnede ild mod demonstranterne, dræbte 14 og sårede 13. Bloody Sunday er en vigtig filmisk mindesten. Men også en politisk mavepuster og et stykke fremragende filmkunst. CMC

Bog
Gabriel Garcia Márquez
*Mesterfortællerens erindringer er en pragtfuld, sanselig og sjov bog om hans barne- og ungdomsår. Fuld af dufte, farver og mennesker – og samtidig med den store samtidsskildrers journalistiske glubskhed efter at fortælle og forstå sin surreelle virkelighed. /mlk

Gabriel García Márquez: At leve for at fortælle. Oversat af Annette Rosenlund.
Samleren. 438 s., 398 kr.

Musik
Claire Holley
*Der vil altid være en vildt voksende underskov af amerikanske singer-songwriters, som hylder den akustiske guitar som en moderne anakronisme. Nu kan Claire Holley omsider fås herhjemme. Hun er country uden at være Nashville-sentimental og
Simon & Garfunkel-skolet uden de poetiske prætentioner. Hun er en lille hverdagsåbenbaring. Dette er hendes fjerde cd, og har man brug for stikord er der tale om, at Mary Chapin Carpenter møder Joni Mitchell, akkompagneret af Bonnie Raitt og Lucinda Williams, men hun kan sagtens tale for sig selv.tobitobiandelion. Yep Records

Distribution: Kick Music

Udstilling
From Dust to Dust
*From Dust to Dusk er den store internationale satsning i efteråret på Charlottenborg. Udstillingen kredser om samtidskunstens forhold til lys og støv - det uhåndgribelige og det forgængelige, og titlen spiller da også på det engelske begravelsesrituals ‘ashes to ashes, dust to dust’. 21 internationale kunstnere deltager på udstillingen, der er kurateret af den svenske kritiker Pontus Kyander. nt

International samtidskunst, Charlottenborg Udstillingsbygning til den 7/12

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu