Læsetid: 1 min.

Nye film

28. november 2003


(2. sektion)

*Larger Than Life Helle Ryslinge har besøgt Indien, verdens største filmnation, for at gå bag om kulisserne i Bollywood og se på fænomener som hårdtarbejdende stjerner med gudestatus og en biografkultur, hvor millioner af mennesker hver dag vælger at spare et måltid for en tur i drømmenes bløde mørke. Omdrejningspunktet er de såkaldte hindifilm, populære udstyrsstykker spækket med sang, dans og ramasjang. Og selv om der i dag produceres alle typer film i Indien, også vestligt inspirerede kunstfilm på små budgetter, efterlader Ryslinges veloplagte rapport ingen tvivl om, at det, inderne vil have, er den fulde menu med melodrama, glamour, farver og sanselighed. På sin rejse møder den danske filmmager nogle af hindifilmens største stjerner, ligesom hun får adgang til at filme under optagelserne til gigantproduktioner med op til 4.000 statister. Og selv om Larger Than Life ret beset ligner en udvidet tv-reportage, er det en fornøjelse at lade sig forføre af rejseguidens smittende kærlighed til sit stof. Det klæder Ryslinge at lave film på begejstring.
movin

Larger Than Life. Instr: Helle Ryslinge. (Vester Vov Vov, Kbh., Øst For Paradis, Århus, Biffen, Ålborg, Cafe Biografen, Odense)

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her