Læsetid: 3 min.

OVERBLIK - KULTUR

5. november 2003


Teaterpriser ved juletid
*I december er det fra i år af tid for Teaterjournalisternes trefoldige uddeling af påskønnelser for det forgangne år. Modtagernavnene på to af priserne – Teaterkatten og Initiativprisen (på hver 15.000 kr.) er en sød hemmelighed indtil overrækkelsesøjeblikket, men de nominerede til årets Teaterpokal og de ledsagende 50.000 kr. er følgende: Silja Schandorf for In the Middle Somewhat Elevated, Manon, Odysséen og nyfortolkningen af Sylfiden, Jytte Abildstrøm for Skærmydsler, Søren Østergaard for Cirkus Nemo – nu med neon, Flemming Jensen for spil & fordanskning af Spindoktor, Lars Mikkelsen for Stor ståhej for ingenting, Frosset og Don Juan, og endelig Odense Internationale Musikteater for Citizen.
Teaterjournalisterne har flyttet uddelingstidspunkt fra den tætte prisregn om foråret til den milde julesne og hylder dansk teaters tiptiptipoldefar ved samme lejlighed – overrækkelserne finder sted på Holbergs fødselsdag 3. december i Kafkaféen. Prisernes finansieres af Kulturministeriets Kunstråd. nd

Massivt dansk musikfremstød
*Discover Denmark! er en storstilet eksportkampagne, som bliver indledt på baggrund af, at Danmark for første gang har fået tildelt hovedrollen som vært ved åbningen af den prestigefyldte musikmesse MIDEM i Cannes fra 25.-29. januar 2004, hvor over 90 nationer vil være repræsenteret. Kulturminister Brian Mikkelsen har besluttet at støtte projektet, der er en af de største danske musikfremstød på den internationale scene nogensinde, med to millioner kroner.
Værtsskabet udgør en oplagt mulighed for at profilere dansk pop- og rockmusik. De danske musikere, som skal repræsentere Danmark ved åbningsshowet, bliver Kashmir, Kira and the Kindred Spirits, Mew, NU, Outlandish, Safri Duo, Swan Lee og Tim Christensen.
Endvidere vil danske dj’s som FILUR, Artificial Funk og Kenneth Bager spille en stor rolle på lounge-scenen, hvor også navne som Pernille Rosendahl fra Swan Lee og Nellie Ettisen vil gæste som DJ’s. msk

Kunst på scenen
*I aften kl. 20 er der nytænkende og grænseoverskridende koncertforestilling på programmet i Ridehuset i Århus. Det ganske nystartede lyrik- og musikprojekt Art on Stage præsenterer en udfordrende og intens sceneoptræden under titlen Forvandlingens mulighed – en aften med musik og lyrik.
Forestillingen udspiller sig i krydsfeltet mellem litteratur og musik, idet den kombinerer nyskreven lyrik med elektronisk og akustisk musik. Det er lyrikeren Astrid Gjesing og komponisten James Howard Young, der står bag projektet i samarbejde med Art on Stage.
Arrangementet indgår i Kulturama.
www.kulturhusaarhus.dk msk

B&O med runde former
*Flere nye produkter og et rundere design skal lokke flere kunder til at vælge B&O, når de skal investere i radio, tv, højttalere og deslige. Den danske producent af eksklusivt tv- og lydudstyr, Bang & Olufsen med hovedsæde i Struer, lancerede for nylig et nyt musikanlæg, der også kan afspille film.
Det nye BeoCenter 2 er et umiskendeligt B&O-produkt, dog tilført rundere former og to aluminiumsvinger, der folder sig ud ved en enkelt berøring. Dermed adskiller det sig fra firmaets første og mere firskårne BeoCenter, der blev lanceret for mere end 20 år siden, skriver Ritzau

Shakespeare-teater til Rom
*Italienerne får nu mulighed for at opleve Shakespeares Romeo og Julie tæt på de oprindelige omgivelser. Rom har nemlig fået et nyt amfiteater, der er en nøjagtig kopi af The Globe Theatre i London, hvor William Shakespeares stykker blev opført for 400 år siden. Den nye tagløse trækonstruktion er bygget i fire etager, og kan med sin runde form rumme 1.200 stående tilskuere.msk

Kortest muligt
*Lynggaard Forfatter, musiker, multikunstner og anmelder på nærværende dagblad Klaus Lynggaard kan opleves i morgen kl. 19.30 på Christianshavns Bibliotek. Overskriften er Rock’n’roll & Biblioteker. Fri entré.
*Irsk Den 25. Copenhagen Irish Festival løber af stablen på
St. Kannikestræde 19 frem til 9. november. msk

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her