Læsetid: 1 min.

OVERBLIK - KULTUR

12. november 2003


Forskere og medier
*Den nye universitetslov kræver, at alle forskere formidler deres forskning til omverdenen og tager del i den offentlige debat.
Konferencen Forskere og Medier, der afvikles i dag og i morgen på Københavns Universitet Amager, har inviteret forskere og journalister til at mødes til dialog. Taletiden vil blandt andet blive brugt på at analysere forholdet de to parter imellem samt at beskrive mediernes anvendelse af eksperter. Derudover vil en ny undersøgelse om humanistiske forskeres holdninger til og erfaringer med medierne blive offentliggjort.
Hovedtalerne på konferencen er blandt andre Lisbeth Knudsen, Christine Antorini, Christian Kock, Kurt Strand og Ditlev Tamm. Det store auditorium i bygn. 23, Det nye KUA. Lok. 23.0.50. 10-17 begge dage. www.forskereogmedier.dk msk

Dansk børneteater i udlandet
*Teater Rio Rose deltager i disse dage i et dansk børnekulturfremstød i Paris med børneteaterforestillingen Haiku – Årets Børneteaterforestilling ved Reumert-uddelingen 2000. Endvidere leder teatrets faste instruktør Catherine Poher en konference i Det Danske Hus på Champs Élysées under overskriften »Børns møde med den professionelle kunst«. Også
Teatret Artibus gør sig gældende på den udenlandske scene. I forbindelse med en profilering af dansk kultur i Mellemøsten er børneteatret inviteret til at spille omkring 10 forestillinger i Syrien, Jordan og Libanon i første halvdel af december.
www.riorose.dk
www.artibus.dk msk

Årets Fund kåret fire gange
*Carlsbergs Idélegat overrakte i går i alt 100.000 kroner til Årets Fund, der blev ligeligt fordelt på forfatteren Lone Hørslev, tegneseriekunstneren Thomas Thorhauge, film-instruktøren Laurits Munch-Petersen samt det århusianske band Tiger Tunes. Hædersprisen Årets Fund uddeles hvert andet år til unge kunstnere, der har gjort sig bemærket ved et særligt talent. Formålet med Idé-Legatet er at give en håndsrækning til udøvende, skabende og igangsættende unge inden for det kreative og kulturelle miljø. Priserne blev overrakt af professor Povl Krogsgaard-Larsen, der er bestyrelsesformand for Carlsbergs Mindelegat for Brygger J.C. Jacobsen.msk

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her