Læsetid: 3 min.

Ikke noget på spil

Men sådan så det ikke ud, hvis man kiggede på den danske lazaret-liste under og efter venskabskampen mod England
17. november 2003

Fodbold
Hva’ ka’ vi bruge det til?
Et uundgåeligt spørgsmål op til kampen på Old Trafford mellem England og Danmark, en trænings/venskabskamp med ubegrænset udskiftning, og et hos mange spillere uudtalt ønske om, ikke at blive skadet.
Og lur mig, om ikke landstræner M. Olsen vil hævde, at den har været nærmest af uvurderlig betydning for hans videre trænerarbejde, inden turen går til Portugal.
Så stod der 2-1 til England. Wayne (den dreng bliver farlig, når han bliver seniorspiller) Rooney (5. minut), en fremragende Martin Jørgensen (8. minut) og (en lige så fremragende) Joe Cole (9. minut).

Hovsa
Mens tv-kommentatoren omkring Jørgensens udligning berettede, at »…det kan godt være, det er en venskabskamp, det her, men det var altså et godt mål«, var englænderne løbet op i den anden ende, og mod et dansk forsvar, der også i denne situation så rigtig ilde og udspillet ud, scorede de til 2-1.
Englænderne spillede som stod der andet end prestige på spil. De lagde et bestemmende pres på spillet, et pres der fastholdt danskerne i en afventende, defensiv rolle. De spillede med stor præcision i afleveringer såvel som placeringsevne.
Det så næsten imponerende ud, ikke mindst med tanken på, at mens vi i vid udstrækning kunne stille i stærkeste opstiling, var der fra angelsaksisk side tale om en næsten parodisk samling af ’sammenbragte børn’.
Men ikke mindst Rooney og Cole havde åbenbart et eller andet, de skulle bevise, og så havde Beckham fundet tid til at få sin meget omtalte rygskade så meget under kontrol, at han alligevel stillede op og kørte rundt med spillet med en arrogant, lænende sig op ad det blærede, ro, og et guddommeligt overblik der var en bedre sag/bedre medspillere værdig.
Træning eller ej. Pludselig dukkede Morten Wieghorsts blodindsmurte ansigt op på skærmen i total. Ramt af en engelsk støvle under det ene øje. Fornuftigvis blev han udskiftet, og ind på midtbanen kom Daniel Jensen. Han skulle supplere Gravesen der, fik vi at vide, spiller en ’kontrollerende midt’. Så blev vi så kloge, Gravesen selv havde ikke kontrolleret noget som helst, ud over sit temperament, hvilket jo også var fint. Og så var der gået en halv time – og så stod der 2-2. Martin Jørgensen havde udlignet på et straffespark. Dennis Rommedahl fik sparket benet halvt af og blev kørt på hospitalet, sikkert i samme ambulance som Wieghorst.
Rommedahl blev afløst af Kenneth Perez, som derefter, i en halvleg, hvor danskerne fik mere hold på spillet og viste ganske glimrende positionsspil, blot gik ind og påtog sig opgaven med at spille en af de mest overbevisende debutkampe, jeg har set i umindelige tider.

England-Danmark 8-7
Jovist, det var rigtig god underholdning, bevares. Også selv om banen med mellemrum var let bestrøet med skadede (danske) spillere, der er mange løse albuer i engelsk fodbold. Og selv om forsvaret (lidt for) ofte var på hælene i første halvleg, fik midtbanen kreeret en del godt spil, og skabt flere chancer. Tydeligvis til englændernes store overraskelse.
Anden halvleg blev så, som anden halvlege bliver under de omstændigheder, og hvor slutresultatet viste 15 udskiftninger. Her vandt englænderne 8-7, til gengæld vandt vi kampen 3-2, med en Jon Dahl Tomasson – (hvem ellers) godt-set-opsnappet-ripost-scoring (82. minut) fra indskiftede målmand Robinson.
En anden halvleg der viste periodevist udmærket dansk spil, ikke mindst af Gravesen, der af naturlige årsager ikke kan hive sig selv op ved hårrødderne, men som i hvert fald tog sig gevaldigt sammen og spredte det danske spil ud over hele banen, ofte med afleveringer der rummede både fremdrift og kreative muligheder for medspillerne.
Så vandt vi jo, og med den i fodbolden nyindførte karakterskala bliver det: Bestået.

*England-Danmark 2-3 (2-2). Mål: 1-0 Wayne Rooney (5. minut). 1-1 Martin Jørgensen (8. minut). 2-1 Joe Cole (9. minut). 2-2 Martin Jørgensen (30. minut, straffespark). 2-3 Jon Dahl Tomasson (82. minut). Tilskuere: 64.159 på Old Trafford

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her