Læsetid: 2 min.

Skæbnebold ... igen

5. november 2003

Spot
I ethvert Champions League-gruppespil vrimler det med nøglekampe, som afgør de videre skæbner for grønsværens kombattanter i verdens stærkeste klubturnering. Kampe, der på forhånd ser ud til at blive udslagsgivende. På en råkold oktober-aften i 1998 oplevede 73.256 tilskuere sådan et opgør på Wembley i London.
Gruppe E’s tophold var på besøg fra Ukraine, og efter to svage kampe mod franske Lens og græske Panathinaikos skulle Arsenal slå kontraeksperterne fra Dynamo Kiev for at holde realistisk liv i ambitionerne om videre avancement.
Det holdt hårdt. For hårdt, faktisk. Shevtjenko, der endnu ikke var eksporteret til Italien, bombede løs på Seaman, der kun netop var begyndt at lade alfons-fritsen gro og stadig stod solidt i The Gunners mål. Schmeichels evige efternøler var heller ikke i dén kamp imponerende sikker, og han kunne takke sine højere magter (Hugh Hefner, kanske?) for, at afslutningerne føg snært forbi opstandere og overligger. Faktisk havde selv Arsenals egen pressemand problemer med at se retfærdigheden, da hollandske Dennis Bergkamp i det 75. minut bragte briterne foran 1-0.

Den skævvredne stilling holdt sig til nul minutter før tid, da Rebrov fulgte op på et tvivlsomt dømt frispark og udlignede Arsenals føring.
Så snart trilleærten for sidste gang centrifugerede i oppasserens fløjte, fløj manager Arsene Wenger ind mod midtercirklen og gav sin galde luft – »hvad var det for en foræring af et frispark?«
Hvis Arsenal også må nøjes med uafgjort mod Dynamo Kiev i aften, så kan franskmanden næppe slippe af sted med at bebrejde dommeren for miséren. Efter sølle et point i de første tre kampe mod italienske Inter, russiske Lokomotiv og ukrainske Dynamo (ude), er Arsenal allerede ved et være et færdigt hold. Kun sejren tæller – det er med andre ord nu eller aldrig, og hvem ved; alt kan jo ske i fodbold.
Enkelte ting taler da også for, at det engelske tophold leverer et bedre resultat end for fem år siden. For det første laver førnævnte Shevtjenko mål på samlebånd i AC Milan nu om dage. For det andet har den engelske hovedstadsklub selv en lynhurtig forward i topform for tiden. Franske Thierry Henry skylder godt nok en del i europæisk sammenhæng, men i den engelske Premier League har han spurtet sig i spidsen af topscorerlisten med 10 træffere. Laver han kampens enlige mål i aften, giver det pengene 14 gange igen hos bookmakerne Ladbrokes.com. Nu opfordrer vi naturligvis ikke til ludomani i denne spalte, men det er faktisk et godt tilbud. Hvis skæbnen vil ha’ det, naturligvis.

*TV3+ kl. 20: Arsenal-Dynamo Kiev, Champions League

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her