Læsetid: 1 min.

’Uacceptabel internering på Guantanamo’

27. november 2003

*Det er uacceptabelt, at de godt 600 fanger på Guantanamo-basen sidder interneret på ubestemt tid. Det var meldingen fra Internationalt Røde Kors’ (ICRC) daglige leder, generaldirektøren Angelo Gnaedinger, under et besøg i København i går. »Guantanamo-fangernes juridiske status bør afklares hurtigst muligt, og det er op til USA at gøre det,« sagde Gnaedinger på et pressemøde efter at have mødt Folketingets Udenrigsudvalg. Generaldirektøren ville dog ikke tage stilling til, om USA overtræder Geneve-konventionen ved ikke at rejse sigtelse eller stille Guantanamo-fangerne for en dommer.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu