Læsetid: 4 min.

Uups, er det på søndag?

Ja, det er det, og England lægger hjemmebane, intet mindre end Old Trafford, til en træningskamp mod Danmark. Men englænderne har andet at tænke på
13. november 2003

Fodbold
Udover at det er en pligt for en landstræner at skaffe nationalholdet til f.eks. EM, har svenske Sven Göran Eriksson også en anden grund til at glæde sig over, at England allerede har kvalificeret sig til næste års turnering i Portugal. Hans tidligere klub Benfica, hvor han var træner i begyndelsen af 90’erne, skylder ham nemlig stadig omkring tre millioner kr., og så er han ligesom tættere på pengene.
Men det er nu andre aspekter, der bekymrer ham og hans danske kollega, Morten Olsen.
En lind strøm af afbud fra begge sider har på forhånd gjort en i forvejen begrænset interessant fodbolddyst mellem England og Danmark til noget af en farce.

Flyvende udskiftning
Bedre blev det ikke, da hjemmeholdet midt på ugen offentliggjorde planer om, hvad der svarer til flyvende udskiftninger i ishockey. Det har Eriksson før praktiseret, utvivlsomt med fodboldtaktisk stort udbytte, men med mindst lige så store frustrationer for live- og tv-publikummet. Og den danske bannerfører for ’bolderobringer på midtbanen’, landstræner Morten Olsen, syntes ikke helt varm på ideen.
»Det er ingen hemmelighed, at englænderne mere eller mindre vil skifte alle ud, og det er at devaluere en landskamp lidt.«
Men af hensyn til værten, tilføjede diplomaten fra Vordingborg: »Han har andre problemer end jeg, så han må skifte ud, som han vil, og det vil jeg ikke blande mig i. England vælger programmet, og det må vi efterkomme.« Men Olsen så – ikke overraskende – også noget positivt i situationen. »I løbet af kampen kommer vi til at møde en masse forskellige spillertyper, så vi må coache hurtigt og løbende undervejs.«

Mage til sludder skal man…
Enhver, der har set en fodboldkamp under de omstændigheder ved, at udbyttet –hvad enten man er træner, spiller eller måbende tilskuer – er absolut minimalt.
Ikke så underligt, at en frokostavis for ganske nylig kunne meddele, at EM-vinderne fra for snart mange år siden, stadig er mere populære end ’Olsen Banden’.

Ferdinand
Og ovennævnte Eriksson har altså andet at tænke på end Morten Olsens ovennævnte problemer. Den sidste måneds tid har det været vanskeligt at finde en engelsk avisoverskrift omhandlende det nationale fodboldhold, der ikke indeholdt navnet Ferdinand. Rio Ferdinand.
Manchester United-spilleren, der ikke rigtig havde styr på hverken dato eller mobiltelefonsamtaler, i forbindelse med (manglende) fremmøde hos en dopingkomité, er stadig på shit-listen hos FA, det engelske fodboldforbund, og den svenske chef er, på en måde der ikke er til at misforstå, blevet bedt om at se bort fra Ferdinand – indtil videre.
Det har han så gjort.
Sagen har i øvrigt vakt vrede helt op i de højeste fodboldlag, der hvor selv retssager ikke tæller, nemlig hos Sepp Blatter. Han har benyttet lejligheden til at lange ud efter netop samme forbund. Det kritiseres for at have handlet alt for langsomt i samme sag.
»»Det har taget alt for lang tid,« (Ferdinand udeblev fra sin test den 23. september, red.). Sådan en sag skal behandles straks, så vi undgår alle diskussioner. Jeg vil diskutere dette med FA’s formand.«
Så fik han også lige sagt noget om det.

Sygemeldinger
Samtidig med problemet Ferdinand, er det hos Eriksson også raslet ind med mere eller mindre valide sygemeldinger fra spillere, hvis Premier League-trænere, eller hvilken liga de nu pt. optræder i, netop i denne weekend har utrolige smerter et eller andet sted.
Det minder lidt om den gamle seddel til skolen: »Jens var ikke i skole i går, da han havde ondt i maven. Min mor.«
Nu var det ikke maven, David Beckham havde ondt i. Officielt var det ryggen, men det var måske nærmere sjælen. Forståeligt nok, hvis man så hans og Real Madrids totalt ydmygende nederlag til Sevilla forgangne weekend. Det var angiveligt i den kamp, han blev skadet, men det kan umuligt have været i forbindelse med nærkontakt med en modspiller.
Det forlyder dog, at Beckham alligevel stiller op. Men ellers var skadeslisten imponerende nok, da den blev gjort op ved ugens begyndelse. Michael Owen, som måske har brug for tid sammen med sin advokat i forbindelse med et klubskifte, han gider ikke spille i en klub der ikke er med i Champions League, og hvem gider iøvrigt det(?), Paul Scholes, Kieron Dyer, Owen Hargreaves, Jonathan Woodgate og Sol Campbell.
En historie helt for sig selv fik unge Wayne Rooney, der med influenza sad ude i Evertons nederlag mod Blackburn. Evertons træner var meget tvivlende om mulighederne for at stille op i braget mod Danmark, men onsdag kom så den overraskende klarmelding fra lægestaben i Liverpool-klubben. Så han får nok også en del af en halvleg på søndag.
Eriksson var taget helt til Portugal for at offentliggøre den (foreløbige?) holdopstilling. Og måske også for at vise den engelske presse det hotel, holdet skal bo på under EM i 2004. Og med forbehold for sidste minuts ændringer/sygesedler, ser det engelske hold sådan ud:
Målmænd: David James, West Ham, Paul Robinson, Leeds, Ian Walker, Leicester City
Forsvar: John Terry, Chelsea, Wayne Bridge, Chelsea, Glen Johnson, Chelsea, Ashley Cole, Arsenal, Danny Mills, Middlesborough, Matthew Upson, Birmingham, Gareth Southgate, Middlesborough, Phil og Gary Neville, Man. U.
Midtbane: Joe Cole, Chelsea, David Beckham, Real Madrid, Steven Gerrard, Liverpool, Frank Lampard, Chelsea, Nicky Butt, Manchester United, Jermaine Jenas, Newcastle, Scott Parker, Charlton, Danny Murphy, Liverpool.
Angreb: Wayne Rooney, Everton, Emile Heskey, Liverpool, Darius Vassell, Aston Villa.

*Kampen sendes søndag kl. 16.00 på TV 3

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her