Læsetid: 1 min.

Adenauer slog Luther og Marx

1. december 2003

*Tyskland har talt: Konrad Adenauer (foto) var entydigt den bedste af alle tyskere. Adenauer var Vesttysklands første kansler fra 1949 og 14 år frem. Kåringen fandt sted på tv-stationen ZDF fredag aften, efter at flere end 1,8 millioner mennesker havde afgivet deres stemme via telefon, mail eller postkort. På de efterfølgende pladser kom reformatoren Martin Luther, filosoffen Karl Marx, modstandskæmperne fra nazi-tiden Sophie og Hans Scholl, kansler Willy Brandt, komponisten Bach, digteren Goethe, bogtrykkeren Gutenberg, jernkansleren Bismarck og universal-geniet Albert Einstein.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her