Læsetid: 1 min.

Æres-Oscar til Blake Edwards

*Den amerikanske instruktør Blake Edwards, der står bag successerien Den lyserøde panter, med Peter Sellers i hovedrollen som den franske politiinspektør Clouseau, vil ifølge Oscar Akademiet modtage en æres-Oscar ved ceremonien 29. februar. I tillæg til Panter-serien, kan den 81-årige instruktør blandt andet føje komedier som Ti, En kone for meget og Hollywood-satiren S.O.B., krydret med hustruen Julie Andrews bare bryster, der skulle modbevise hendes guvernante- og Mary Poppins-image, til sin produktion. Edwards modtager æren for manuskript, instruktørgerning og produktionen af et ekstrordinært stykke arbejde til lærredet.
15. december 2003
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her