Læsetid: 2 min.

Eks-spindoktor forgyldes

På trods af en frivillig aftrædelse udbetales Henrik Gade Jensen seks måneders løn. Oppositionen raser og kræver redegørelse
6. december 2003

Balladen om kirkeminister Tove Fergos tidligere pressemedarbejder Henrik Gade Jensen vil tilsyneladende ingen ende tage.
Henrik Gade Jensen forlod jobbet som ministerens spindoktor dagen efter, at Information kunne dokumentere, at han nærer højreekstremistiske sympatier.
Nye oplysninger viser nu, at Henrik Gade Jensen på trods af, at han tilsyneladende selv valgte at gå, får seks måneders løn fra Kirkeministeriet.
De seks måneders ekstra løn indgår ikke i pressemedarbejderen ansættelseskontrakt med kirkeministeren, men er givet efter en forhandling.
Den socialdemokratiske kirkeordfører, Karen Klint, er fortørnet over de nye oplysninger og opfordrer ministeren til en gang for alle at fortælle Folketinget sandheden:
»Det er meget overraskende, at ministeren bruger
statspenge på noget hun ikke er forpligtiget til. Det giver bestemt anledning til flere spørgsmål. Det er helt tydeligt, at ministeren putter med oplysningerne, og det er bestemt ikke acceptabelt. Nu må vi have sandheden frem på bordet,« siger Karen Klint.
Hun mener desuden, at hele forløbet omkring Henrik Gade Jensen ansættelse og fratrædelse har været noget mudret.
»Det virker som om han har fået positiv særbehandling hele vejen igennem. Han blev ansat inden stillingen officielt var slået op, og nu får han løn selvom han går efter eget ønske,« siger Karen Klint.

Kræver redegørelse
Enhedslistens Keld Albrechtsen kræver nu en redegørelse fra kirkeministeren:
»Der er bestemt blevet rejst alvorlig tvivl om rigtigheden i Tove Fergos oplysninger til Folketinget, og der er vist ingen der er i tvivl om, at det er højst betænkeligt hvis en minister direkte fejlinformerer Folketinget,« siger Keld Albrechtsen.
Han var flittig spørger til kirkeministeren i onsdagens spørgetid i Folketinget, og ville blandt andet vide, om ministeren havde fået »et vink med en vognstang« fra Statsministeriet om at skille sig af med den problematiske pressemand, men kirkeministeren undlod at svare.
Hans partikollega Søren Søndergaard har derfor sendt spørgsmålet videre til Statsministeren, der skal svare onsdag.
Kirkeminister Tove Fergo erkendte i går over for TV-Avisen, at hun ikke er forpligtiget til at udbetale sin fra-trådte pressemedarbejder en godtgørelse på 150.000. Men kaldte det anstændigt, fordi han havde udført sit job godt og loyalt og følt sig nødsaget til at gå på grund af en mediehetz.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her