Læsetid: 2 min.

Eksfanger skal i job

Kriminalforsorgen har i det forløbne år lagt vægt på arbejdet med at skaffe kriminelle ud på arbejdsmarkedet
31. december 2003

Direktoratet for Kriminalforsorgen har i det forløbne år forstærket indsatsen for at få straffede personer ud på arbejdsmarkedet, hvilket er en anerkendt metode til at stoppe kriminelle karrierer.
»Vi ønsker at opruste på det her område, fordi det er en af de vigtigste veje til resocialisering. På det seneste har vi fra centralt hold udbygget vores samarbejde med arbejdsmarkedet,« siger vicedirektør i Kriminalforsorgen Annette Esdorf.
Hun fastslår, at Kriminalforsorgen allerede samarbejder med både virksomheder og sociale myndigheder i forhold til at løfte opgaven med at få straffede ud på arbejdsmarkedet. For et par år siden indledte de blandt andet et større projekt med SiD om at få kriminelle sluset ud i job.

Ingen statistik
Et succesfuldt projekt på pensionen Lysholmgård i Hvidovre, et udslusningssted for straffede, har netop udløst en ny bevilling på finansloven på to millioner kroner over de næste fire år. Siden projektet startede for to år siden er 35-40 af beboerne kommet i enten praktik eller varig beskæftigelse.
Projektleder Flemming Andersen mener, at modellen sagtens vil kunne udbredes til resten af landet, hvis man fra centralt hold vælger at prioritere denne indsats.
»Det vil være en drøm, hvis man kan implementere det her i hele Kriminalforsorgen. Faktum er jo, at langt hovedparten, når de er færdige med at afsone, ender enten på gaden, på kontanthjælp eller vender tilbage til deres gamle kriminelle miljø,« siger Flemming Andersen.
Mens der føres opsyn med, hvor mange straffede, der falder tilbage i kriminalitet inden for de første to år efter løsladelsen – det er cirka hver tredje – er der ingen tal for, hvor mange det lykkes for at bide sig fast på arbejdsmarkedet.
En undersøgelse fra Formidlingscentret for Socialt Arbejde, der blev omtalt her i avisen den 24. november, viste, at tidligere kriminelle
føler sig i høj grad overladt til sig selv, når de bliver løsladt.
Kriminalforsorgens vicedirektør, Annette Esdorf, satser på en mere koordineret indsats med kommunerne, mens Kriminalforsorgen også i eget regi vil satse mere på erhvervsrelaterede projekter for straffede på vej ud i samfundet.
Bl.a. har de netop søgt penge hos Københavns Kommune til et stort projekt for at få unge kriminelle med anden etnisk baggrund end dansk ud på arbejdsmarkedet.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her