Læsetid: 3 min.

Godt håndværk

En regnplaget weekend i England bragte trods alt enkelte lyspunkter for danske Premier League-fans, bl.a. endnu en pointgivende indsats fra Bolton Wanderers
22. december 2003

Fodbold
Danske Henrik ’Tømrer’ Pedersen har gjort det godt den seneste uge. Lørdag havde den traditionelle Bolton-bænkevarmer pænt passet sit job på den forkerte side af kridtstregen indtil han i kampen mod mægtige Arsenal kom ’rigtigt’ ind på Reebok Stadium i det 75. minut. Det tog ham otte minutter at finde sig så godt til rette at han kunne fratage et af Europas førende klubhold to point, og skaffe Bolton uafgjort 1-1.
Så var den uge gået, med en afgørende indsats i sejren over oliemillionærerne fra Chelsea sidste lørdag, og en ’halv’ scoring i Lige Cup’ens kvartfinale mod Southampton i midtugen, hvilket var nok til sejr, og efterfølgende semifinale.
Sejren over Chelsea var en af ’de der’ arbejdssejre, som englænderne elsker, og som vi var en generation der kedede os halvt ihjel til under gamle dages ’Tipsfodbold’. Men vi så det alligevel, hvad skulle vi ellers se?
Og når det så oven i købet går ud over forkælede stjerner, der foretrækker rubler frem for engelske pund, bliver det kun endnu bedre.
Som Chelsea altså gjorde det i lørdags, mistede Arsenal i denne omgang dumme point i en på papiret overkommelig opgave, i kampen om det engelske mesterskab. I skrivende stund spiller Manchester United ude mod, hvad Tipsbladet citerer klubbens formand Daniel Levy for at kalde ’en sovende kæmpe’ Tottenham, en kamp der med en sejr kan bringe United på førstepladsen. Og hvorfor ikke, så kan de bliver der, indtil turneringen er slut. Hvad Tottenham angår, er det vist kun en klubformand, der kan se en potentiel kæmpe i det nuværende hold.

Vejrkoks i stillingerne
Weekenden bragte flere aflysninger, med deraf følgende koks i alle mulige stillinger og udregninger, blandt de på grund af vejrgudernes ugunst udsatte kampe var Birmingham-Middlesborough og Wolverhampton-Liverpool.
Men i Southampton er de glade. Havnebyen er sammen med Fulham den store overraskelse i Premier League, og med en mærkbar sejr på 3-0 over oprykkerne fra Portsmouth, pakker spillerne i den rimeligt anonyme klub gaver ud den 25. december om morgenen i bevidstheden om, at de indtager en vildt overraskende fjerdeplads. Det synes man ikke er sjovt i hverken Liverpool, Everton eller Newcastle, men netop disse klubber er i vid udstrækning selv ude om det.
I en turnering der, som omtalt i avisen fredag efter alle solemærker at dømme bliver afgjort mellem tre klubber, kunne Chelseas pligtsejr på (blot) 1-0 over rækkens nu nummer fem, Fulham, ikke hverken overraske eller få Arsenal/United-tilhængere til at få nervøse trækninger.
Danske fans hænger nok mere ved Evertons 3-2 sejr over Leicester (med lidt hjælp fra et selvmål), og Aston Villas (med en alligevel ikke helt så skadet som vi troede Thomas Sørensen) tilsyneladende seriøse forsøg på at gøre et ordentligt stykke arbejde. Om ikke andet passede de samme job med en
3-2 sejr over Wolverhampton i sidste uge, en Liga Cup-kvartfinalesejr og dermed semifinalekvalifikation (hvor de møder Henrik Tømrer!), og endnu en lørdagssejr, 2-0 ude over Blackburn.
Med typisk britisk foragt for næste uges kamp(e), hed overskriften i The Sunday Times den 14. december: ’United win as they please’. Da havde de slået bysbørnene fra City med 3-1, og Scholes er begyndt at score mål igen. Man kunne sagtens forestille sig, at de hos Tottenham Hotspurs havde lyst til dels at modbevise den flotte melding, dels gerne ville vaske sidste weekends 4-0 ydmygelse mod Alan Shearer og Newcastle bort så hurtigt som muligt.
Men nej, sådan skulle det ikke blive. I en kamp der blev præget af grundlæggende klasseforskel – efter 26 minutter stod der 2-0 til udeholdet – og så kører vi bare den hjem, drenge. Poyet reducerede for Tottenham efter 63 minutter, men lige meget hjalp det.
Dagens hovedtema var, at karantænedømte Rio Ferdinand var med i startopstillingen. Han afsoner først fra januar, og så kommer skænderiet mellem FIFA/Sepp Blatter og Sir Alex.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu