Læsetid: 2 min.

Håndbold-Pia

6. december 2003

Stetoskopet
Der er en tæt forbindelse mellem dansk kvindehåndbold og Dansk Folkeparti for tiden. Det er ikke bare et postulat baseret på løse rygter og formodninger om folklore, jyske håndboldhaller, Dansk Folkepartis vælgere og Rikke Hørlykkes hår. Det kunne det ellers sagtens være. Men følger man med i damelandsholdets nedtur ved VM i håndbold, kan man ikke undgå at bemærke sammenhængen: Med en tre meter lang bandereklame forsøger Folkepartiet nu også at lægge beslag på damehåndboldens folkelige vibrationer. Det er ikke ulovligt, men det er dæleme tæt på.
Ifølge loven er det forbudt for de politiske partier at reklamere på tv, men i og med dette ikke er en decideret tv-reklame går Dansk Folkeparti igen til de yderste børster på måtten, for at erobre nyt land.
Dansk Håndbold Forbund (DHF) tager dog afstand fra bandereklamen og tilkendegiver over for B.T., at det er forkert, at et politisk parti læner sig op af de værdier, som »hele Danmarks« kvindelandshold står for.
»Jeg synes ikke, at sport og idræt skal kobles sammen, men vi står magtesløse i denne sag,« siger DHF-formand Søren Høg Thomsen.
Landsholdets assistenttræner, Kim Jensen, har også offentligt ytret sin mening om den politiske bandereklame. I et tv-indslag bemærkede han, at reklamens baggrundsfarve under den første af landsholdets kampe var sort, men i den næste var den blå.
Hertil tilkendegav han, at den sorte bandereklame passede væsentlig bedre til partiets politik end den blå. En usædvanligt skarp kommentar fra en sportsleder.

Fakta er, at Dansk Folkeparti endnu engang viser sin systematiske patenteren af alt, hvad der er dansk.
Man kan ikke længere sige »danskerne«, sende Dannebrog til tops på sin mors fødselsdag eller i det hele taget få lov at være stolt over at være dansker, uden at Pia Kjærsgaard løber ned af ryggen. Kampen mod kommunismen, ret og uret, ældreomsorg, værdikamp, højskolesangbogen og Grundtvig. Dansk Folkeparti har taget det. Indtaget dansk jord. Gjort ’folket’ og folkeligheden til deres – det danske folks parti. Dygtigt gjort.
Nu går de så efter håndboldpigerne, og dem skal de nu få uden kamp fra denne side. Men den dag, de rører fodboldlandsholdet, skal Søren Espersen få kam til sin isse.
Heldigvis findes der dog en løsning for de personer, der alligevel ikke kan holde det ud, eller måske ved, at de har svært ved at modstå reklamer. De kan følge kampene i radioen.

*P3: 20.03 - 22.03: VM-håndbold

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her