Læsetid: 2 min.

Hvem jackede Rudolf?

Nogen har bortført Julemandens foretrukne rensdyr. 24 rappende fantasifigurer er under mistanke
6. december 2003

Julekalender II
Efter en række sløve december-måneder, byder 2003 på de svedigste strømme af føljeton-lir i nissemands minde. Nyproducerede julekalendre på public porno-stationerne fortjener selvfølgelig et glas glögg og et par props med på vejen, men indtil videre er det faktisk et beskedent internet-site, som lader og lyder til at løbe med dette års fedeste gaveidé til underholdningsorganet.
På Rapspot.dk, der er Danmarks bedst besøgte hiphop-forum, sætter en række rappere hinanden suspekt stævne. Noget eller nogen har kidnappet den nu trøstespisende julemands rensdyr, Rudolf, og til at opklare den alvorlige forbrydelse tilkaldes stjerneagenten fra efterretningstjenesten Nisser With Attitude (NWA). Han hedder Spot og ankommer til gerningsstedet i det hemmeligste Grønland i sin »kussemagnetiske lowrider-slæde«, der efter sigende kører bedst på et remix af is-te og is-terninger. Vanilje-is, derimod, får slæden til at gå i hak.
På trods af Spots uomtvistelige geni og scorekvaliteter kan udfordringen nemt risikere at blive en kold nyser.
»Rygtet vil vide, at Julemanden har mange fjender blandt verdens eventyrfigurer, der alle må leve i skyggen af the grand old man,« som Rapspot.dk selv udtrykker det i en velskrevet intro.
Rent faktisk opererer Spot med 24 mistænkte, og under forhørene har det vist sig, at de alle er meget gode til at rappe for deres sag. Det gør de over et bjældeklanget grundbeat, som ligeså mange producere har været med til at give hvert deres personlige præg.
Efter fem afsnit kan vi konkludere, at hverken Egon Olsen, Den lille pige med svovlstikkerne, Gollum, Austin Powers eller Hr. Nilsson går til umiddelbar bekendelse.
Hr. Nilsson, der i øvrigt lyder mistænkelig meget som en af den københavnske scenes mest succesrige MC’er anno 2003, formulerer sit velflowne alibi således:
»Nå, men jeg var ude med en halv blunt, sku’ mødes med Joe Dalton / for at finde stedet, hvor fattige sild gi’r hoved for en happy meal / men krudtugle-cowboy dukkede aldrig op, lagde/ en besked på min Nokia, hva’ fa’en var det nu han sagde?/ damn jeg kan ik’ huske det mand, jeg var blæst på coke / plus jeg var i gang med at overtale Pippi til en threesome med en luder iført trenchcoat.«

Satire på højt plan
Det her er simpelthen aktuel samfundssatire på højt niveau og rap på ditto. Deltagerne, der spænder fra undergrunden til prinseniveauet i dansk hiphop, tænder hørbart på udfordringen.
Hvor Rapspots plot ender, tør vi ikke spå om, men følg endelig med fra nu af og hør de første afsnit i hjemmesidens arkiv. Hvem ved, måske er det en rødhåret svensk tjullahopsasa-tøs, der står bag balladen. Som Hr. Nilsson slutteligt bemærker – måske for at redde sin egen abe-ass:
»Jeg ved Pippi har en svaghed for heste / men jeg aner intet om det.«

*www.rapspot.dk

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her