Læsetid: 1 min.

Kan anbefales...

27. december 2003


Kunst
Gæstebud
*Udstillingssted Rum46 indtog i løbet af 2003 det århusianske byrum under overskriften: Gæstebud.
Projektet var tredelt: Først blev invitationen sendt ud (plakater), så blev måltidet fortæret (sociale begivenheder) og til sidst kom takkekortet i avisform her i december. Det er interessant læsning og kan enten læses på udstillingsstedets hjemmeside eller afhentes i Studsgade 46. /nt

Gæstebud, Takkekortet, Rum46, www.rum46.dk

Bog
Statens synlige hånd
*Mogens Rüdiger har begået en grundig, nuanceret og interessant undersøgelse af forholdet mellem individ og stat, borger og lovgivning i det 20. århundrede. Hans bog er et glimrende eksempel på, at den langsomme forskning kan korrigere præmisserne for ud-vekslingen i den hurtige debat.rl

Mogens Rüdiger: Statens synlige hånd. Om lovgivning, stat og individ i det 20. århundrede – Magtudredningen. Aarhus Universitetsforlag, 207 s., 198 kr.

Musik
Joss Stone
*Hun lyder som det næste store soulnavn, rodfæstet i traditionen fra Betty Wright, benådet med Dusty Springfields melodiske elegance, og hun synger som om hun har levet hvert et ord på sin debut-cd, men Joss Stone er kun 16 (!) og kommer hverken fra Miami eller Cleveland, men fra Devonshire og ligner en arketypisk, lyshåret folkesanger, men The Soul Sessions er for denne anmelder årets oplevelse i den genre. Det kan godt være, at der er trængsel i gæstebogen med både Wright, Angie Stone og Latimore, men de får bare solisten til at lyde endnu mere til stede. Wow!tobi

The Soul Sessions. Curve/EMI

Film
Swimming Pool
*François Ozon, der i sine første par film kredsede om homoseksuelle temaer, ses af mange som fransk films store, hvide håb. Ozon er især god til at levendegøre de subtile relationer mellem sine personer og deres omgivelser. Den stilistisk overlegne start på Swimming Pool nærmer sig det mesterlige i sin insisterende mangel på ydre drama og sin ultrapræcise placering af hver lille detalje. Pim.

Swimming Pool. Instruktion: François Ozon. Manuskript: François Ozon og Emmanuèle Bernheim

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her