Læsetid: 1 min.

Kan anbefales...

20. december 2003


Film
Bagland
*Anders Gustafssons debutfilm er noget så sjældent som en moderne dansk ungdomsfilm, der tager unge alvorligt, med en forrygende Stephanie León i hovedrollen som pigen Mille, der bor på en ungdomspension i Storkøbenhavn. Nybrud er måske for meget sagt, men Bagland giver den danske ungdomsfilm, som har ligget i dvale i årevis, et tiltrængt spark bagi. Stilen er moderne, sproget autentisk og personerne som skåret ud af virkeligheden. CC

Bagland. Instruktion: Anders Gustafsson. Manuskript: Kim Leona.

Udstilling
Multiples 2003
*Vi har tidligere anbefalet glimrende kopenhagen.dk, der nu om stunder også er udstillingssted ude i virkeligheden, læs Vesterbro. Hvis du er vild med gakket og begavet kunst, så kig forbi Kopenhagenshop, der viser et stort udvalg af nye multiples fra 23 yngre såvel som mere etablerede kunstnere. Multiples 2003 er for alle, som ikke kan få nok af de små finurlige kunstgenstande, der provokerer og vender verden på hovedet. /nt

Multiples 2003, Kopenhagen, Enghave Plads 8, til d. 7. jan.

Bog
Imre Kertész
*Paradokser og dybt pessimistiske konstateringer, tvivl og erkendelser af sprogets, identitetens, sandhedens, autencitetens, fortrolighedens, ja, selve livets umulighed fremanalyseres side for side i et evigt reflekterende skrift, der holder én fast fra først til sidst. Sjældent har jeg læst en bog, hvor man i den grad koncentreret hænger på ord for ord. ks

Imre Kertész: Jeg – en anden.Oversat (fremragende) af Peter Eszterhás. 128 s., 198 kr. Batzer & co.

Bog
Randy Newman
*Der er ensomt på toppen, og trængsel på midten i dagens pop. Netop derfor er Randy Newman så tiltrængt som vitriol i julekonfekt. Her genhører han sig selv via en række minimalistiske tolkninger af de sange, der placerer ham som den mest menneskevenlige misantrop i rock. Tom Lehrer møder Lennon i disse sange om de tavse eksistensers store forhåbninger og bristede drømme. Og det forunderlige og fascinerende er, at sangene bliver ved at være morsomme og livsbekræftende. tobi

The Randy Newman Songbook vol. 1. Warner

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu