Læsetid: 1 min.

Kan anbefales...

6. december 2003


Film
*Mystic River
Hvor det dog klæder den aldrende Clint Eastwood at forsage skuespillerjobbet og for en gangs skyld at holde sig bag kameraet!
Mystic River er hans bedste film nogensinde som instruktør – den første gang, hvor den lidt bogstavelige tyngde, der hviler over mange af hans instruktionsarbejder, også dette, forenes med en sandt poetisk dimension. pim

Mystic River. Instruktion: Clint Eastwood. Manus: Brian Helgaland efter roman af Dennis Lehane

Bøger
*Homer på dansk
Oversætteren har, som det høres, respekteret kvadets ophøjet klassiske rytme. Men samtidig leger Otto Steen Due sin vane tro med det danske sprog, så det må kaldes en fryd.
Hermes kaldes i gammeldags stil for okseombringer og gildedeltager, men også, tilmed i samme vers, fidusmager og jonglør. At begå indbrud, det hedder, selv her hos Homer, at lave et bræk.
es-n

Homers Hymne til Hermes. På dansk ved Otto Steen Due. Træsnit af Peter Brandes. Gyldendal.

Musik
Ulf Lundell
*Samtidig med en omfangsrig dagbogsroman udsender den svenske rocklegende Ulf Lundell en nedtonet cd om at finde ind til varmen i vintermørket. En Eld I Kväll er tilegnet ensomhedens velsignelse og forbandelse, som altid træder tydeligst i karakter ved juletid, hvor det forlorne sammenhold har pyntede dage. Og hvor det er tid at slikke kærlighedens brandsår. At elske er det letteste og ingenting er så svært, synger Lundell. Han har været på de kanter for tit. Uden at blive klogere. Det er der kommet en meget vis og vemodig akustisk plade ud af. tobi

En Eld IKväll. Rockhead/EMI

Udstilling
*Reprise
»I vores samfund findes tilsyneladende kun én kunst - den borgerlige.« Citat kunstnerkollektivet Røde Mor – Troels Trier, Leif Sylvester, Erik Clausen og Dea Trier Mørch – der fra i morgen udstilles på Brandts Klædefabrik i Odense i form af 150 plakater.
De som ikke overværede revolutionen sidste år, da udstillingen blev vist på Diamanten i København, har nu chancen. /nt

Brandts Klædefabrik, Brandts Passage, Odense. T.d. 1. februar 2004

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her