Læsetid: 2 min.

Klip

19. december 2003


(2. sektion)

v./Christian Monggaard
*Filmstøtte Der er kun fem dage til jul, og måske er det derfor, at Det Danske Filminstitut er kommet i gavehumør og deler støttekroner ud til danske film. Tre nye børne- og familiefilm har fået tilsagn om støtte, og hvis alt går, som det skal, så kan vi næste efterår tage til Ægypten med min søsters børn i tredje del af den populære filmserie. Søren Frellesen, Anne-Marie Olesen og Lars Mering har skrevet manuskriptet, og Kasper Barfoed instruerer.
En anden gammel kending, der vender tilbage, er Cirkeline. Animationsinstruktøren Jannik Hastrup har fået et støttetilsagn på 5,5 millioner kroner til endnu en film om den lille pige, der bor i en tændstikæske, og hendes to musevenner, Frederik og Ingolf. Filmen kommer til at hedde Cirkeline - verdens mindste superhelt og skulle få premiere engang sidst i 2004, begyndelsen af 2005. Den sidste film på Filminstituttets julegaveliste er A-Films Den grimme ælling & mig, der, som titlen mere end antyder, er en opdatering af H.C. Andersens eventyr. Filmen skal laves med 3d-animation, bliver instrueret af Michael Hegner og Karsten Kiilerich og har modtaget syv millioner kroner i støtte.

*James Bond Den velklædte Agent 007 med licens til at dræbe og et betydeligt talent for at nedlægge damer har optrådt i ikke færre end 21 film. Fra og med den 27. december viser DR1 dem alle sammen. Den første Bond-film, som kanalen sender, er af en eller anden grund GoldenEye, som var Pierce Brosnans første. Men derefter vises filmene i kronologisk rækkefølge begyndende med Agent 007 - mission drab fra 1962 (originaltitlen er Dr. No) den 28. december, Agent 007 jages den 8. januar og en af de bedste, Goldfinger, den 17. januar.
Mere på www.dr.dk

*Chaplin I løbet af de næste måneder udsendes lækre dvd-udgaver af en række af Charlie Chaplins spillefilm. Og i morgen, lørdag aften har DR2 viet sendefladen til den store komiker og filmskaber. Aftenens hovednummer er en restaureret udgave af Diktatoren, og desuden viser man en dokumentarfilm, Vagabonden og diktatoren, der handler om sammenstødet mellem Chaplin og Hitler, da Chaplin lavede Dikatoren. Lige inden filmen kommer den danske komiker Jan Gintberg i studiet og fortæller om sin fascination af Chaplin.
DR2, Temalørdag: Chaplin. 19.00-22.15

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her