Læsetid: 1 min.

Litauens præsident opfordres til at gå

2. december 2003


*Det tegner til en rigsretssag mod Litauens præsident, Rolandas Paksas. Han er en trussel mod statens sikkerhed og bør gå af, forklarede formanden for et særligt undersøgelsesudvalg i parlamentet i går. Det litauiske parlament skal drøfte udvalgets rapport i dag. Paksas selv meddelte i aftes, at han ikke vil træde tilbage frivilligt. Ifølge undersøgelsesudvalget har Paksas haft »eksempelløse« kontakter med sin største valgbidragyder, den russisk-litauiske forretningsmand Jurij Borisov, som igen står i ledtog med den russiske mafia og er mistænkt for våbensmugling.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu