Læsetid: 1 min.

Løb for livet

17. december 2003

*De computeranimerede soldater i Ringenes Herre-trilogien er udviklede til at tænke selv – dvs. de er programmeret til at vurdere den situation, de befinder sig i, og agere ud fra en række militært strategiske muligheder. Den kløgtige programmering gav imidlertid store problemer under krigsscenerne, hvor de digitale soldater øjensynligt mente, at det bedste var at flygte fra slagmarken, skriver Nettavisen.no. »Vi havde problemer med at gøre dem dumme nok til ikke at desertere,« beretter specialeffenkt-designer Richard Taylor. Løsningen var en ekstra kodning, der fik soldaterne til at blive på slagmarken og kæmpe de slag, der skulle kæmpes.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her