Læsetid: 3 min.

Mortens aften

Brøndby bliver ved med at vinde de rigtige kampe, mens alle stadig lader som om Esbjerg ikke eksisterer
1. december 2003

Brøndby bliver ved med at vinde de rigtige kampe, mens alle stadig lader
som om Esbjerg ikke eksisterer

Fodbold
Morten Wieghorst er jo ikke nogen elegantier på en fodboldbane, men som han spillede i aftes for 19.000 tilskuere på Brøndby Stadion kompenserede viljestyrke, spilfornemmelse og ’skotsk’ opofrelse så rigeligt for de lave stilkarakterer. Han var fyrtårnet for det unge Brøndby-hold, som snart kan overvintre i toppen af Superligaen med en begrundet formodning om at forblive der, når sidste kamp er spillet den 29. maj – ikke mindst fordi programmet har maget det, så Vestegnens stolthed møder ligaens bundpropper, AB og FREM, i de to sidste kampe, men også fordi Brøndby spiller som det hold, FCK aldrig kan betale sig fra at få. Holdånd handler om tradition,
ikke om honorarer. Brøndby-spillerne er vist ikke ligefrem sultens slavehær, men de kæmper som om, og så vinder de de rigtige kampe.
Det store spørgsmål før gårsdagens sene kamp var selvfølgelig, hvor trætte og selvfede, hjemmeholdet følte sig efter at være gået videre i UEFA-cup’en efter straffesparksgyseren mod Schalke 04. Svaret var, at det gjorde de ikke. Og det lod til at komme noget bag på F.C. Nordsjælland, som blev løbet over ende de første 35 minutter, mens Christian Andersen så om muligt endnu mere sammenbidt ud end han plejer.
Der var latent risiko for sammenbrud hos holdet, formerly known as Farum, hver gang Brøndby spillede på tværs på en midtbane, som blev ejet af Wieghorst og Martin Retov, og ude på fløjen var Jonas Kamper en kilde til uro, selv om hans indlæg desværre, lige som hans spil, tabte højde til sidst.
Allerede i 12. minut var
Wieghorst målgivende mellemmand, da han headede et hjørnespark ned på låret af den fremstormende bagspiller, Per Nielsen, som nærmest vadede bolden forbi Jan Hoffmann. De næste 20 minutter lignede det en kamp, der kunne udvikle sig som Brøndbys 7-1 sejr over FCN, men Hoffmann var ikke kun med for at sparke målspark, og i den anden ende måtte Karim Zaza adskillige gange hente reflekserne frem, når nordsjællænderne kontraangreb.

Rødt kort til lige kamp
Ikke mindst Tommy Olsen sendte skarpe advarsler afsted. Og i det 54. minut gjorde han det, han er blevet købt for. 1-1 var den tidligere Køge-spillers femte mål i seks kampe. Sådan staver man til effektivitet.
Desværre fik en i øvrigt korrekt udvisning af Anders Alving (for hands) magtbalancen i kampen til at vippe tilbage til Brøndby, som pludselig fik masser af plads, og selv om Tommy Olsen i det 81. minut må tvinge Zaza ud i fodparademirakler, er det logisk, fortjent, men også lidt trist for spillets uforudsigelighed, da Wieghorst fikserer sin opdækker, så indskiftede Peter Foldgast i overtiden kan skaffe Michael Laudrup og John Faxe Jensen en 2-1 sejr, der burde have været større, men tre point er og bliver tre point. Fodbold er nu om dage et spil for de resultatorienterede. Alt andet er en charme ekstra.

Upåagtede arbejdsmænd
Brøndbys modsætning, de upåagtede arbejdsmænd fra Esbjerg, hentede igen tre
point med lørdagens 4-2 udspilning af AaB. Ikke mindst takket være storspil Tommy Bechmann. Godt tænkt af esbjergenserne først at slippe ham til Bochum den 1. juni.
I bunden halede AB herkulisk 3-3 i land mod formsvækkede FC Midtjylland efter at have været bagud 1-3, mens FREM virker helt gået i stå.
1-2 ude mod skadesramte OB var ikke helt efter chancefordeling, men tilbage står, at Ebbe Skovdahl skal frem med tillidsøvelserne til vintertræningen ude i Sydhavnen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her