Læsetid: 1 min.

Ny dvd

5. december 2003

(2. sektion)

*25th Hour En af årets store filmoplevelser har været Spike Lees 25th Hour, som nu er ude på dvd. Monty Brogan (Edward Norton), der har 24 timer til at sige farvel til venner og familie, inden han skal syv år i spjældet for narkohandel. Vi følger ham rundt i New York, hvor han må tage et opgør med sin far og finde ud af, hvem der har stukket ham. Takket være Spike Lees meditative billeder og Terence Blanchards musik beskriver 25th Hour mere en sindsstemning, end en traditionelt fremadskridende historie. Montys krise afspejles i filmens både smukke og rystende billeder fra Ground Zero, der ligger som et åbent, oplyst sår midt i New York. Og 25th Hour tegner således et dobbeltportræt af en mand og hans by. Det bæres af fremragende præstationer af bl.a. Norton, Brian Cox, Barry Pepper og Philip Seymour Hoffman.

25th Hour. Instr.: Spike Lee. Manus.: David Benioff (efter egen roman). Region 2. Buena Vista

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu