Læsetid: 2 min.

OVERBLIK - KULTUR

23. december 2003


Tv er julens nakotika
*Danskernes tv-forbrug topper i disse dage, hvor juleferien for manges vedkommende er godt begyndt. Fra i dag og frem til 1. januar, vil en gennemsnitsdansker således sidde foran skræmen i tre timer og 10 minutter dagligt, og det er godt en halv time mere end på årets resterende dage, skriver Ritzau.
Det anslåede tv-forbrug er baseret på en beregning, som DR TV-Medieforskningen har lavet på baggrund af Gallups tv-meter. Juleaften er pr. definition den aften, hvor fjernbetjeningen ligger mest i bero, mens nytårsaften tegner sig for intet mindre end fire timer og 20 minutter med fjernbetjeningen inden for rækkevidde.
Normalt er det givet på forhånd, at nytårsdag har det største tv-forbrug i løbet af året, fordi de fleste har fri, og mange af dem formentlig også tømmermænd. Med julen og nytåret vel overstået er danskerne denne dag således topmotiverede for at slænge sig i sofaen og se fjernsyn. Det forestående bryllup mellem Mary Donaldson og Kronprins Frederik i Københavns Domkirke 14. maj, spås dog at give årets første dag kamp til stregen, hvad angår tv-narkomani, spår medieforsker Alexander Peter Nielsen fra DR TV-Medieforskningen, ifølge Ritzau. msk

Punkbedstemor på museum
*Victoria & Albert Museum i London, hvis victorianske aner synes at have en vis lighed med den 62-årige designer Vivienne Westwoods bondage- og punkæstetik, udstiller nu designerens kreationer gennem tre årtier. Westwood blev først kendt af en større offentlighed som en af drivkræfterne bag punkmoden. Siden har hun udgjort en stadig skarpere profil i den britiske modeverden, ageret forbillede for Jean-Paul Gaultier og fået en udmærkelse af dronningen. Den 1. april næste år åbner V&A op for 150 af designerens kreationer, diverse tilbehør, fotografier og personlige ejendele. Udstillingen kommer også til at artikulere, hvor meget Westwood faktisk har ladet sig inspirere af svundne århundreder.
I Westwoods egen kollektioner figurerer korsetter, krinoliner, som snart udstilles side om side med de victorianske klædeklenodier. msk

Det bliver sagtpå tysk
*Kristian Ditlev Jensens selvbiografiske romanværk Det bliver sagt (Gyldendal 2001), hvor forfatteren beskriver de tre års krænkelser, han blev udsat for af en pædofil vaneforbryder og beretter om, hvordan han lever videre med det som ung og voksen, udkommer nu på tysk i Wahlburg Wohllebens oversættelse på Klett-Cotta Verlag med titlen Ich werde es sagen.

www.klett-cotta.de/jensen
msk

Pink Floyd-tribute til DK
*The Astralian Pink Floyd Show blev dannet down under i 1988. I 1993 drog bandet på tour i England og siden er det gået stødt op ad bakke for det ikke helt ordinære kopiband, der er mestre udi kunsten at levere et spektakulært sceneshow. Selv medlemmerne i Pink Floyd har erklæret deres hengivenhed til The Australian Pink Floyd Show, der i 1996 som de eneste blev inviteret til at optræde ved David Gilmours 50-års fødselsdag.
Nu kan også danske Pink Floyd-tilhængere få glæde af kopisterne, der vil være leveringsdygtige i lidt af hvert i KB Hallen 13. april kl. 20. Billetsalget er startet på Billetnet.

www.aussiefloyd.com
msk

Kortest muligt
*Kloakker Blandt 498 indsendte forslag, har Henning Larsens Tegnestue vundet en designkonkurrence om retten til at udsmykke Vejle Kommunes kloakdæksler. Juryen valgte Larsens forslag, fordi det formår »at henlede opmærksomheden på det vand, der løber i undergrunden«. msk

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu