Læsetid: 2 min.

Spindoktor klar til retssag

Kirkeministerens fratrådte spindoktor, kræver en undskyldning fra Information og TV2, ellers vil han lægge sag an
12. december 2003


Kirkeministerens fratrådte spindoktor, kræver en undskyldning
fra Information og TV2, ellers vil han lægge sag an

Fra vor egen verden
Kirkeminister Tove Fergos (V) tidligere såkaldte spindoktor, Henrik Gade Jensen, truer TV2 og herværende dagblad med en injuriesag, hvis de to medier ikke »uforbeholdent beklager« at have bragt ærekrænkende udtalelser om ham.
Henrik Gade Jensen fratrådte som presserådgiver den 25. november sin stilling, efter at han samme dag i Information var blevet anklaget for blandt andet at have »forbindelser til nazistiske kredse«. TV2 gengav samme dag i stationens nyhedsudsendelser udsagnene.
I et brev fra Henrik Gade Jensens advokat, Karoly Németh, til dagbladet Information og TV2 kræver han, at de to medier erkender, at »udsagnene er grundløse og fremsat som følge af manglende journalistisk research«. Hvis Henrik Gade Jensen ikke får en sådan undskyldning, vil han anlægge en straffe- og erstatningssag mod de to medier.
»Jeg mener, at jeg har en utrolig god sag, og at det er umuligt at føre sandhedsbevis i retten for de beskyldninger, som er blevet rettet imod mig,« siger Henrik Gade Jensen.
Henrik Gade Jensen og Tove Fergo har hidtil forklaret, at han valgte at fratræde sin stilling for ikke at belaste VK-regeringen. Alligevel har den tidligere spindoktor fået et halv års løn i fratrædelsesgodtgørelse.

Afviser undskyldning
Statsminister Anders Fogh Rasmussen har oplyst, at Henrik Gade Jensen inden sin fratræden drøftede situationen med statsministerens egen spindoktor, Michael Kristiansen.
Statsministeren har dog afvist, at Michael Kristiansen skulle have bedt Henrik Gade Jensen om at gå, fordi han belastede regeringen, hvilket også ville have været i strid med reglerne.
Henrik Gade Jensen-sagen har efterfølgende fået både venstre- og højrefløjen på barrikaderne. Mens venstrefløjen har undret sig over spindoktorens favorable fratrædelsesarrangement, så har højrefløjen anklaget medierne og regeringen for at have bøjet sig for »de autonome rendestensfolks forsøg på at tilsvine ham«, som Dansk Folkepartis Søren Krarup har udtrykt det.
TV2’s nyhedschef, Michael Dyrby, afviser at give Henrik Gade Jensen en undskyldning.
»Vi mener at have handlet korrekt, så sagen må gå sin gang. Det er jo en principiel interessant sag, hvor spørgsmålet er, hvad man må citere andre for,« siger Michael Dyrby.
Informations chefredaktør, David Trads, afventer også retssagen med ro.
»Vi har selvfølgelig afvist ønsket fra Henrik Gade Jensen, da vi ikke har noget at berigtige. Vores sag er vældig god,« siger David Trads.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritiske, seriøse og troværdige.

Se om du er enig – første måned er gratis

Klik her

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu