Læsetid: 2 min.

Gode råd er dyre

31. januar 2004

Mads Steffensen hedder den kække studievært på P3 hver lørdag formiddag fra 9-12. Han bestyrer et program, der hedder Mads og monopolet og er en slags lytterservice, hvor forskellige kendte mennesker svarer på lytternes spørgsmål og måske endda hjælper dem med deres problemer.
Sidste lørdag var Jens Olaf Jersild og Pernille Højmark blandt eksperterne og kom blandt andet med gode råd til, hvad en mand skal gøre, når han er i tøjbutikker sammen med konen, og hun bare bliver ved og ved og slet ikke tager hensyn til, hvad han gerne vil.
Så skal manden, sagde Jersild og Højmark samstemmende, sige fra over for sin kone og insistere på, at hvis hun vil se på dametøj i flere timer, så skal han også have lov til at kigge på elektroniske dimser bagefter – eller samtidig, for så undgår de at kede hinanden og skabe unødige konflikter.

Det blev også foreslået, at tøjforretningerne indretter café-hjørner, hvor trætte kærester og ægtemænd kan sætte sig ned, få en kop kaffe og læse dagens avis. Således udhvilet, når hun er færdig, vil han kunne fortsætte indkøbsturen uden at være sur og irritabel.
Selv om jeg faktisk har hørt Mads og monopolet flere gange, er ovenstående det eneste, jeg lige kan huske. Men den slags gode råd kan bare ikke købes for penge, og det er sikkert en af grundene til, at P3 har valgt at placere programmet i, hvad man vel kan kalde weekendens radio-primetime, nemlig lørdag formiddag.
Så sæt dig tilrette ved morgenbordet med en kop varm kaffe og lyt med. I dag får Mads Steffensen hjælpe af Suzanne Bjerrehus, Michel Castenholt og Mads Christensen.

For de kvalitetsbevidste radiofans, der stadig kan stå op efter midnat – og efter at have brugt formiddagen på at lytte til de kendtes gode råd – så genudsender P1 seks timers radio med Karen Blixen. I en række udsendelser produceret i 50’erne og 60’erne fortæller Blixen i interviews, samtaler og kaminpassiarer om sit forfatterskab, ligesom hun læser op af sine egne historier – The King’s Letter og The Grand Gesture på engelsk – og holder en båltale, »hvori hun reflekterer over kvindesagen og de to køn.«
Det er ofte fascinerende at høre forfattere fortælle – ikke mindst Karen Blixen, der var en god fortæller – og selv om det foregår midt om natten og varer til den lyse morgen, så er det umagen værd at prøve at holde sig vågen – eller sætte båndoptageren til at optage det hele.

*Mads og monopolet. P3, 9.00-12.00

*Karen Blixen fortæller. P1, 0.05-6.00

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her