Læsetid: 2 min.

Indvandrere svines til af ny forening

En ny forening, der officielt kæmper for etniske kvinder, omtaler i interne mails indvandrere som ’tabere’. Politikere er fortørnede
27. januar 2004

En ny forening, der i offentligheden kæmper for bedre integration af etniske kvinder, taler internt dybt nedsættende om indvandrere.
I en mail til foreningens medlemmer bliver indvandrere omtalt som »tabere«, »underklasseelendighed« og »tølpere«, der sviner danskere til.
Det viser intern korrespondance fra foreningen, som Information er i besiddelse af.
Forum for Kvinders Retsstilling og Integration, som foreningen hedder, oplyser om overgreb på etniske kvinder, bidrager til aviser og fagblade og tilbyder kommunerne viden. Det sker for at standse undertrykkelsen af muslimske kvinder og børn og fremme ligestilling.
Internt har foreningens medlemmer dog en anden tone over for indvandrere, viser e-mails, skrevet af foreningens næstformand, historiker Torben Hansen: »Hvor mange tabere bør Danmark importere? USA modtager næsten kun folk, der vil og kan præstere noget selv og overholde loven«.
Torben Hansen, der ikke ønsker at kommentere korrespondancen over for Information, vender sig også mod EU’s flygtningepolitik:
»Skal EU’s borgere blive med at modtage folk, der opfører sig som tølpere og afskyer frihed og orden? Hvor længe skal de fredelige indbyggere i Danmark betale for at få tæsk og blive svinet til som vantro og æreløse,« spørger han medlemmerne.
Torben Hansen, der er aktiv skribent på avisernes læserbrevssider, svarer selv:
»OK, nu stopper festen. Ikke flere underklassetilflyttere fra de arabiske stater, Tyrkiet, Somalia og Pakistan. Må det ikke være tilladt at konkludere, at tølpere gør alt omkring sig til tølperfænomener – inklusive religionen«. Både eksperter og politikere tager nu afstand fra foreningen.
Udtalelserne er i følge centerleder Niels-Erik Hansen, Dokumentations- og Rådgivningscentret om Racediskrimination (DRC), på kant med straffelovens racismeparagraf 266, hvis de fremsættes offentligt.
Foreningens formand, Jette Plesner Dali, tager afstand fra det konkrete sprogbrug, men henviser til, at formuleringerne er rettet mod den lille gruppe muslimske fundementalister, der bekæmper det danske samfund.
Forum for Kvinders Retsstilling og Integration tæller forskere, læserbrevsskribenter og politikere fra både Venstre og Dansk Folkeparti – bl.a. partiets kulturordfører Louise Frevert. Blandt medlemmerne er også medlemmer fra det islam-kritiske netværk, Giordano Bruno.
Forum for Kvinders Retsstilling og Integrations formand, Jette Plesner Dali, tager nu afstand fra de konkrete udtryk i korrespondancen, men forsvarer Torben Hansen:
»Her tales ikke om muslimer generelt. Med tølpere henvises der til den pøbel, der angriber alle andre med anderledes holdninger. Der findes en gruppe fundamentalister, som har taget deres religiøse intolerance med til Danmark. Og det er som om, at godhedsmafiaen ikke vil anerkende det,« siger hun.
Plesner Dali oplyser, at Torben Hansen efter mailkorrespondancen har forladt foreningens bestyrelse.

Politikere tager afstand
Både politikere fra Venstre og SF tager afstand fra Forum for Kvinders Retsstilling og Integration.
SF’s bolig og skatteordfører, Morten Homann, er blevet inviteret til at deltage i foreningen: »Jeg kan vist godt konkludere, at det er et ret særpræget selskab med holdninger, der ligger milevidt fra mine egne,« siger han.
Venstres Karin Nørgaard, medlem af Københavns Borgerrepræsentation, mener, at hun blev lokket ind i foreningen i en god sags tjeneste:
»Jeg blev overrasket, da jeg fandt ud af, at forummet nærmest var en slags underafdeling af Giordano Bruno. Jeg følte mig ført bag lyset, for jeg ønsker bestemt ikke at blive sat i bås med de mennesker,« siger hun.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her